Τι κοινό έχει το γαλλικό με το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα; Κινδυνεύουν τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας; Τι μάθαμε από την δεκαετή περίοδο των μνημονίων;

Καλεσμένος της «Βαβέλ», ο καθηγητής της ασφαλιστικής επιστήμης στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και πρώην διοικητής του ΙΚΑ, Μιλτιάδης Νεκτάριος.

Ο κύριος Νεκτάριος τονίζει ότι με το τρίτο μνημόνιο θα μπορούσε να είχε δοθεί οριστική λύση στο θέμα των συντάξεων, εάν η τότε κυβέρνηση υιοθετούσε της προτάσεις της τρόικα για τις προσωπικές διαφορές και την αύξηση του αφορολόγητου.

Ο κύριος Νεκτάριος επισημαίνει ότι η λύση για το ασφαλιστικό σύστημα, απαιτεί συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών, μεταρρύθμιση στο εκπαιδευτικό σύστημα, και διαφορετική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού λόγω της γήρανσης του πληθυσμού σε όλη την Ευρώπη. Εάν οι κυβερνήσεις παραμείνουν άπραγες στο θέμα του ασφαλιστικού, ο κύριος Νεκτάριος, προβλέπει μεγάλη κρίση το 2032, χρονιά που τελειώνει και η περίοδος χάριτος για το δημόσιο χρέος.

To podcast Βαβέλ από τον Οικονομικό Ταχυδρόμο είναι μία παραγωγή της Alter Ego Media.

Στείλτε μας τις δικές σας ερωτήσεις στο vavelpodcast@ot.gr.

Κάνε εγγραφή στο Podcast ΒΑΒΕΛ στο Spotify , Apple Podcasts και Google Podcasts και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να ακούς πρώτος τα νέα επεισόδια!

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News