Ανοδικά κινήθηκαν τελικά οι ευρωπαϊκές αγορές, αν και οι συναλλαγές όμως να παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενόψει των αργιών του Πάσχα, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να σταθμίζουν τις αβέβαιες παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,5%, με τον κλάδο των ταξιδιών να κερδίζει 1,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,03% στις 7.741 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,50% στις 15.597 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,12% στις 7.324 μονάδες.

Wall Street: Σε χαμηλούς ρυθμούς οι απώλειες

Οι συναλλαγές ήταν υποτονικές σήμερα, ενόψει των αργιών της Παρασκευής και της Δευτέρας λόγω του Πάσχα των Καθολικών, με το τετραήμερο να κλείνει θετικά για τους ευρωπαϊκούς δείκτες. Τα κέρδη στην Ευρώπη ξεπέρασαν το 1%, ενώ μικρή ήταν η άνοδος στον FTSE 100.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Tui ξεχώρισαν με την άνοδο 12% που κατέγραψαν, αφού η ταξιδιωτική εταιρεία δημοσίευσε θετική ενημέρωση για τις διακοπές του Πάσχα. Οι κρατήσεις για τις διακοπές του Πάσχα “επιβεβαιώνουν την ισχυρή ζήτηση” σε όλες τις τοποθεσίες, έγραψε η Tui.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 2% σε μηνιαία βάση τον Φεβρουάριο. Η παραγωγή στη βιομηχανία αυξήθηκε κατά 0,6% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2022.

Η άνοδος προήλθε από την αύξηση κατά 2,4% της παραγωγής εκτός της ενέργειας και των κατασκευών, ακολουθούμενη από ένα άλμα 3,4% στην παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών. Η παραγωγή καταναλωτικών αγαθών και ενδιάμεσων αγαθών σκαρφάλωσε κατά 1,4% και 1,8% αντίστοιχα.

Επίσης, οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 1,6% τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2022, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της Halifax για τον δείκτη τιμών κατοικιών. Η ετήσια αύξηση των τιμών ήταν χαμηλότερη από το 2,1% που είχε καταγραφεί έναν μήνα νωρίτερα.

Σε μηνιαία βάση, οι τιμές των κατοικιών σκαρφάλωσαν 0,8% τον Μάρτιο, φθάνοντας σε μέση τιμή 287.880 στερλίνες. Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν κατά 0,4% το πρώτο τρίμηνο του έτους.

«Η βρετανική αγορά κατοικίας συνεχίζει να δείχνει ανθεκτικότητα μετά την απότομη πτώση στα τέλη του 2022», δήλωσε η Kim Kinnaird, διευθύντρια της Halifax Mortgages. «Συνολικά αυτά τα τελευταία στοιχεία συνεχίζουν να υποδηλώνουν σχετική σταθερότητα στην αγορά κατοικίας στις αρχές του 2023 και ευθυγραμμίζονται με πολλές άλλες πρόσφατες έρευνες και στοιχεία του κλάδου», πρόσθεσε.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συντήρησε τα κέρδη και τα επίπεδα

Διαδικαστικού… χαρακτήρα ήταν η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και έκλεισε με άνοδο, συνεχίζοντας το ανοδικό σερί των τελευταίων ημερών, η συναλλακτική δραστηριότητα δεν επιβεβαίωσε κάποια αλλαγή στο κλίμα της αγοράς. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,40% στις 1.074 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 46 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές