Σε συνεργασία με τον πάροχο υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Sygnum Bank, προχωράει η ελβετική τράπεζα PostFinance, με σκοπό να προσφέρει στους πελάτες της υπηρεσίες συναλλαγών και αποθήκευσης κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cryptonews.

Ως μέρος της συνεργασίας, η ελβετική κρατική τράπεζα θα παρέχει στους 2,5 εκατομμύρια πελάτες της πρόσβαση για αγορά, πώληση και αποθήκευση Bitcoin και Ethereum, δύο από τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα στον κόσμο, με περισσότερα tokens που αναμένεται να προστεθούν στο μέλλον, σύμφωνα με δελτίο τύπου την Τετάρτη.

Cryptο: 10% των Ελλήνων επενδύει σε κρυπτονομίσματα

Η συνεργασία με τη Sygnum

Η τράπεζα θα χρησιμοποιήσει τη  τραπεζική πλατφόρμα Business-to-Business (B2B) της Sygnum, η οποία επιτρέπει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να εισέρχονται στις αγορές κρυπτογράφησης με ρυθμισμένο και συμβατό τρόπο για να προσφέρουν υπηρεσίες κρυπτογράφησης.

Το δίκτυο B2B της Sygnum περιλαμβάνει περισσότερες από 15 συνεργαζόμενες τράπεζες.

«Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος του χρηματοοικονομικού συστήματος και οι πελάτες μας θέλουν πρόσβαση σε αυτή την αγορά», σχολίασε ο Philipp Merkt, Chief Investment Officer της PostFinance.

Η PostFinance, η οποία ιδρύθηκε το 1906, ανήκει πλήρως στην ελβετική κυβέρνηση και είναι η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα στη χώρα.

Yπέρ των crypto η πλειοψηφία των πελατών της

Η τράπεζα είναι γνωστή για τη στάση της υπέρ των κρυπτονομισμάτων, δημιουργώντας μια εσωτερική υπηρεσία συναλλαγών και φύλαξης και εκδίδοντας ψηφιακά συλλεκτικά νομίσματα που συνδέονται με φυσικά γραμματόσημα.

Το 2021, η PostFinance συνεργάστηκε επίσης με την διαδικτυακή πλατφόρμα συναλλαγών Swissquote για την ανάπτυξη της εφαρμογής Yuh για κινητά, η οποία δίνει στους χρήστες πρόσβαση σε παραδοσιακές μετοχές και χρηματιστήρια, καθώς και σε περισσότερα από 25 κρυπτονομίσματα.

Η πρόσφατη κίνηση της PostFinance να προσφέρει στους 2,5 εκατομμύρια πελάτες της έκθεση σε κρυπτογράφηση θα μπορούσε να επιταχύνει περαιτέρω τον ρυθμό υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων.

Σε έρευνα του Οκτωβρίου, η BNY Mellon αποκάλυψε ότι το 91% των θεσμικών επενδυτών της τράπεζας ενδιαφέρονταν να επενδύσουν σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Επεκτείνονται παντού

Επιπλέον, η S&P προσβλέπει επίσης στην επέκτασή της στον ταχέως εξελισσόμενο χρηματοοικονομικό τομέα των crypto, σε μια κίνηση που σηματοδοτεί την αποδοχή των κρυπτονομισμάτων και των τεχνολογιών που βασίζονται σε blockchain.

Επιπλέον, ο Nasdaq στοχεύει να ξεκινήσει την πολυαναμενόμενη υπηρεσία φύλαξης crypto έως το τέλος του δεύτερου τριμήνου για να καλύψει το αυξανόμενο θεσμικό ενδιαφέρον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου χρησιμοποιούν ήδη τεχνολογία blockchain και κρυπτογράφηση σε κάποια μορφή.

Σε μια έκθεση πέρυσι, η πλατφόρμα ανάλυσης blockchain, Blockdata, ανέφερε ότι 44 από τις 100 κορυφαίες δημόσιες εταιρείες με βάση την κεφαλαιοποίησή τους, χρησιμοποιούν ενεργά αυτήν τη στιγμή το blockchain.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News