Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, καθώς έχουν αρχίσει να αυξάνονται οι εκτιμήσεις ότι οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν την πολιτική σύσφιξης των νομισματικών συνθηκών.

Πάντως, η κεντρική τράπεζα της Ινδίας διατήρησε το επιτόκιο αναφοράς της, ή το επιτόκιο επαναγοράς πολιτικής της, στο 6,50%, αψηφώντας τις προσδοκίες για αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης.

Η σημερινή συνεδρίαση

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ηγήθηκε των απωλειών στην περιοχή, καθώς υποχώρησε κατά 1,38%, ενώ ο Kosdaq σημείωσε πτώση 1,07%. Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας διολίσθησε κατά 1,22% για να κλείσει την ημέρα στις 27.472,63 μονάδες και ο Topix έχασε 1,14% στις 1.961,28 μονάδες.

Ο αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,36% για να κλείσει στις 7.211,4 μονάδες. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε με πτώση 0,36%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε απώλειες 1,11%.

Τόσο οι αγορές της Αυστραλίας όσο και του Χονγκ Κονγκ θα παραμείνουν κλειστές λόγω αργίας την Παρασκευή.

Στα μάκρο της ημέρας, το εμπορικό ισοζύγιο της Αυστραλίας τον Φεβρουάριο διευρύνθηκε στα 13,84 δισ. δολάρια Αυστραλίας (9,25 δισ. δολάρια), από 11,69 δισ. δολάρια Αυστραλίας που είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο. Αυτό ήταν επίσης πάνω από τις προσδοκίες των οικονομολόγων ότι το εμπορικό ισοζύγιο θα μειωθεί στα 11,1 δισεκατομμύρια AU$.

Επίσης, η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών της Κίνας συνέχισε να επεκτείνεται τον Μάρτιο, σύμφωνα με τον τελευταίο δείκτη υπεύθυνων προμηθειών υπηρεσιών της Caixin που αυξήθηκε στο 57,8. Η μέτρηση σηματοδοτεί τον τέταρτο μήνα αύξησης και πάνω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές