Πτωτικά κινούνται οι τιμές του χρυσού, υπό την πίεση της ανόδου του δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων. Οι τιμές όμως του πολύτιμου μετάλλου οδεύουν να κλείσουν την εβδομάδα με κέρδη καθώς τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ υποδαύλισαν τις ανησυχίες για επιβράδυνση.

Ο  χρυσός σημείωνε πτώση 0,7% στα 2.005,98 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού για παράδοση τον Ιούνιο υποχώρησαν στα 2.021,70 δολάρια.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Κλείσιμο με κέρδη

Πιέζοντας τις τιμές, ο δείκτης δολαρίου απομακρύνθηκε από τα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών, ενώ οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σημείωσαν επίσης άνοδο.

Ο χρυσός έχει αυξηθεί περίπου 2% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, ξεπερνώντας το βασικό επίπεδο των 2.000 δολαρίων, καθώς οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν μετά τις απρόσμενες περικοπές της παραγωγής του ΟΠΕΚ+, ενώ τα στοιχεία έδειξαν επιβράδυνση του αμερικανικού τομέα υπηρεσιών και λιγότερες ανοιχτές θέσεις εργασίας.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια θα μπορούσαν να προκαλέσουν ύφεση, αλλά μια παύση στη νομισματική σύσφιγξη ενέχει τον κίνδυνο ενσωμάτωσης του πληθωρισμού, με οποιοδήποτε από τα δύο σενάρια να είναι θετικό για τον χρυσό, σημειώνουν αναλυτές.

Περισσότερα στοιχεία που ενισχύουν την ανάγκη για μείωση των επιτοκίων «θα μπορούσαν να κρατήσουν τον χρυσό πάνω από τα 2.000 δολάρια και ίσως να τον ωθήσουν σε αχαρτογράφητο έδαφος, » εξηγεί στο Reuters ο ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA, Γκρεγκ Έρλαμ.

Οι traders αναμένουν την έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ την Παρασκευή για ενδείξεις, αλλά η αντίδρασή τους θα φανεί μόνο την επόμενη εβδομάδα λόγω της αργίας της αγοράς τη Μεγάλη Παρασκευή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές