Ελέγχους για τυχόν ελληνοποιήσεις τόσο στην εαρινή πατάτα όσο και στο κρέας και ειδικότερα στα αμνοερίφια διενεργούν οι αρμόδιες αρχές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, σε πρόσφατες τηλεδιασκέψεις συζητήθηκε το θέμα των ελέγχων της αγοράς εν όψει των εορτών, αλλά και των ελληνοποιήσεων της εαρινής πατάτας και του κρέατος, ιδιαίτερα των αμνοεριφίων. Στο πλαίσιο των συσκέψεων αυτών αποφασίστηκε να ενταθούν οι έλεγχοι σχετικά με την παραγωγή πατάτας, με στόχο την αποφυγή πιθανών ελληνοποιήσεων από παραγωγές τρίτων χωρών οι οποίες έχουν άμεσες αρνητικές συνέπειες στο εισόδημα των τοπικών παραγωγών.

Αμνοερίφια: Από καλύτερη αφετηρία οι τιμές φέτος ενόψει Πάσχα

Οι έλεγχοι αυτοί διενεργούνται σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και εστιάζονται, τόσο σε επίπεδο χονδρεμπορίου, όσο και σε επίπεδο λιανικής πώλησης, όπως λαϊκές αγορές, σούπερ μάρκετ και λοιπά καταστήματα τροφίμων.

«Για τους ελέγχους αυτούς, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί και λειτουργούν αποτελεσματικά μικτά κλιμάκια, αποτελούμενα από στελέχη των ΔΑΟΚ και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης από κάθε Περιφερειακή Ενότητα», επισήμανε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς, δευτερογενούς τομέα και θεμάτων αναπτυξιακού νόμου Στ. Αναστασόπουλος.

Έλεγχοι και στα αμνοερίφια

Παράλληλα, ο Στ. Αναστασόπουλος πρόσθεσε ότι αντίστοιχοι έλεγχοι πραγματοποιούνται με εντατικό ρυθμό -εν όψει του Πάσχα- και στα υπόλοιπα προϊόντα, με τη δημιουργία μικτών κλιμακίων των Διευθύνσεων ΔΑΟΚ, Ανάπτυξης και Υγείας, τα οποία ελέγχουν κατά βάση,

α) ελληνοποιήσεις προϊόντων με έμφαση στα κρέατα, κυρίως αμνοερίφια,

β) τις τιμές των προϊόντων, δηλαδή την συμφωνία της τιμής στο ράφι και στο ταμείο,

γ) τις ετικέτες των προϊόντων και

δ) την τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας των τροφίμων με έμφαση στα είδη κρεοπωλείου.

Ειδικότερα για το κρέας, οι έλεγχοι -με τη συνδρομή των τμημάτων Κτηνιατρικής- θα διενεργηθούν στα σφαγεία αλλά και στα σημεία τελικής διάθεσης του προϊόντος, με στόχο την προστασία και ασφάλεια του καταναλωτή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO