Σε οριστική συμφωνία για τη συμμετοχή της Thrivest στην αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank και τη μετέπειτα συγχώνευσή της με την Παγκρήτια Τράπεζα με στόχο τη δημιουργία του 5ου ισχυρότερου πόλου στην Ελλάδα, ήλθαν την Πέμπτη το πρωί οι εμπλεκόμενες πλευρές.

Attica Bank: Νέα στελέχη στη διοικητική ομάδα

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και το ΤΜΕΔΕ, βασικοί μέτοχοι της Attica Bank, η διοίκηση της τελευταίας και εκπρόσωποι της Thrivest, οριστικοποίησαν τους όρους του deal.

Η Thivest θα συμμετάσχει ως ιδιώτης επενδυτής στην αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank και σε μεταγενέστερο στάδιο θα προχωρήσει η συγχώνευσή της με την Παγκρήτια Τράπεζα.

Προηγουμένως, η τελευταία θα έχει απορροφήσει τις εργασίες της HSBC Ελλάδος και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας.

Εξυγίανση και συγχώνευση

Ως προς την Attica Bank, η τράπεζα θα εξυγιανθεί από τα κόκκινα δάνεια με χρήση του μεγαλύτερου μέρους των κεφαλαίων, περί τα 300 εκατ. ευρώ, που θα αντληθούν από την επικείμενη έκδοση νέων κοινών μετοχών ύψους 473 εκατ. ευρώ.

Σε αυτόν τον κύκλο κεφαλαιακής ενίσχυσης η Thrivest θα επενδύσει συνολικά 60 εκατ. ευρώ και το ποσοστό της θα ανέλθει σε 10%. Το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί μετά την εξαγορά warrants που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του νόμου για την αναβαλλόμενη φορολογία.

Στη συνέχεια θα προχωρήσει η συγχώνευση με την Παγκρήτια Τράπεζα και θα ακολουθήσει δεύτερος κύκλος κεφαλαιακής ενίσχυσης. Στο νέο όμιλο η Thrivest θα έχει πλειοψηφικό ποσοστό.

Το ενοποιημένο σχήμα με ενεργητικό 8 δισ. ευρώ, χαμηλούς δείκτες καθυστερήσεων και επαρκή κεφαλαιακή ισχύ, θα εστιάσει τις δραστηριότητές του στη χρηματοδότηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις