Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυξήθηκαν οι προσλήψεις εκτός αγροτικού τομέα τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, καθώς η αγορά εργασίας παρουσίασε αυξημένα σημάδια επιβράδυνσης.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι προσλήψεις αυξήθηκαν κατά 236.000 για το μήνα, σε σύγκριση με την εκτίμηση του Dow Jones για 238.000.

ΗΠΑ: Λιγότερες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 3,5%, έναντι των προσδοκιών ότι θα διατηρηθεί στο 3,6%, με τη μείωση να έρχεται καθώς η συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από την εποχή πριν από την πανδημία.

Αν και ήταν κοντά σε αυτό που ανέμεναν οι οικονομολόγοι, το σύνολο ήταν η χαμηλότερη μηνιαία αύξηση από τον Δεκέμβριο του 2020 και έρχεται εν μέσω των προσπαθειών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να επιβραδύνει τη ζήτηση εργασίας προκειμένου να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Τα στοιχεία έδειξαν παράλληλα ότι οι μισθοί αυξήθηκαν 0,3% τον προηγούμενο μήνα, μετά από άνοδο 0,2% το Φεβρουάριο. Σε ετήσια βάση, η αύξηση των μισθών επιβράδυνε στο 4,2% από 4,6% το Φεβρουάριο.

«Όλα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση», εξηγεί στο CNBC η επικεφαλής οικονομολόγος της ZipRecruiter, Τζούλια Πόλλακ.«Δεν έχω δει ποτέ μια έκθεση τα τελευταία δύο χρόνια που να ευθυγραμμίζεται με τις προσδοκίες τόσο πολύ όσο η σημερινή».

Αν και το χρηματιστήριο είναι κλειστό για τη Μεγάλη Παρασκευή, τα futures αυξήθηκαν μετά την έκθεση. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων κινήθηκαν επίσης υψηλότερα.

Ο τομέας της αναψυχής και της φιλοξενίας ηγήθηκε των κλάδων με αύξηση 72.000 θέσεων εργασίας, κάτω από τον ρυθμό των 95.000 των τελευταίων έξι μηνών. Η κυβέρνηση (47.000), οι επαγγελματικές και επιχειρηματικές υπηρεσίες (39.000) και η υγειονομική περίθαλψη (34.000) σημείωσαν επίσης σταθερή αύξηση. Το λιανικό εμπόριο σημείωσε απώλεια 15.000 θέσεων.

Τα στοιχεία του Φεβρουαρίου αναθεωρήθηκαν ανοδικά σε 326.000 θέσεις από 311.000 προηγουμένως

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας