Μειώθηκαν οι αιτήσεις των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα κατά 18.000 στις 228.000 εποχικά προσαρμοσμένες.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 200.000 αιτήσεις για την τελευταία εβδομάδα.

ΗΠΑ: Συνεχίζεται η μείωση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας

Τα προηγούμενα στοιχεία  αναθεωρήθηκαν και έδειξαν ότι υποβλήθηκαν 48.000 περισσότερες αιτήσεις από ό,τι είχε αναφερθεί προηγουμένως.

Η κυβέρνηση αναθεώρησε τα στοιχεία για προηγούμενα έτη και εισήγαγε νέους εποχικούς παράγοντες τόσο για τις αρχικές όσο και για τις λεγόμενες συνεχιζόμενες αιτήσεις. Αυτά θα είναι δημόσια διαθέσιμα το μεσημέρι.

Οι οικονομολόγοι έχουν θεωρήσει τις στρεβλώσεις που σχετίζονται με την πανδημία στους εποχικούς παράγοντες, το μοντέλο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να αφαιρέσει τις εποχικές διακυμάνσεις από τα δεδομένα, ως έναν από τους διάφορους παράγοντες που κρατούν τις αιτήσεις σε χαμηλά επίπεδα, παρά τις απολύσεις στον κλάδο της τεχνολογίας και σε ορισμένους ευαίσθητους στις αλλαγές των επιτοκίων τομείς.

Η Goldman Sachs σε σημείωμά της εκτίμησε ότι οι στρεβλώσεις των εποχικών παραγόντων «συμπιέζουν τις αναφερόμενες εποχικά προσαρμοσμένες αρχικές αιτήσεις κατά 40.000-50.000 και συγκαλύπτουν μια αύξηση κατά περίπου 45.000 στην επίσημη σειρά από την αρχή του έτους».

Η αγορά εργασίας αναμένεται να χαλαρώσει το δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι εταιρείες θα προσαρμοστούν περαιτέρω στις συνθήκες που διαμορφώνει η επιβράδυνση της ζήτησης που προκλήθηκε από τις αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Οι πιστωτικές συνθήκες έχουν επίσης περιοριστεί μετά την πρόσφατη αποτυχία δύο περιφερειακών τραπεζών, γεγονός που θα μπορούσε να καταστήσει δυσκολότερη την πρόσβαση των μικρών επιχειρήσεων και των νοικοκυριών σε χρηματοδότηση.

Οι μικρές επιχειρήσεις, όπως τα εστιατόρια και τα μπαρ, υπήρξαν οι κύριοι μοχλοί αύξησης της απασχόλησης. Οι έρευνες του Institute for Supply Management αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι η αγορά εργασίας φθείρεται στα άκρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή