Τριετή Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ) υπέγραψαν σήμερα η Διοίκηση της Attica Bank υπό την Διευθύνουσα Σύμβουλο Ελένη Βρεττού και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Τράπεζας Αττικής (ΣΥΤΑ), υπό τους κ.κ. Αθανάσιο Σταθόπουλο και Ελένη Τσόγκα, Πρόεδρο και Γενική Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως τονίζεται, η νέα ΕΣΣΕ προβλέπει κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων του συνόλου των εργαζομένων στην τράπεζα, με διατήρηση οικονομικού και θεσμικού περιεχομένου κεκτημένων και σε κάποιες περιπτώσεις, επαύξησή τους, με ιδιαίτερη βαρύτητα να δίνεται στη στήριξη των χαμηλόμισθων λειτουργών.

Συμφωνία για την ΑΜΚ της Attica Bank – Με πόσα κεφάλαια «μπαίνουν» οι μέτοχοι

Η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην τράπεζα, με τη διάρκεια ισχύος της να εκτείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2025, συμφωνήθηκε και υπογράφηκε με στόχο την ισχυροποίηση των σχέσεων των κοινωνικών εταίρων της τράπεζας, καθώς και της επιχείρησης με το ανθρώπινο δυναμικό της. Κινείται, δε, στην κατεύθυνση ανάδειξης, αξιοποίησης και ανταμοιβής του προσωπικού στην εξελισσόμενη επανατοποθέτηση της Attica Bank στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα ως ένας υγιής και ανταγωνιστικός τραπεζικός οργανισμός.

Κίνητρα

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank, Ελένη Βρεττού δήλωσε: «Παράλληλα με το σύνολο των διαδικασιών μετασχηματισμού και εξυγίανσης της Τράπεζάς μας που βρίσκονται σε εξέλιξη, αναγνωρίζουμε και επιβραβεύουμε την προσπάθεια και την αφοσίωση του ανθρώπινου δυναμικού μας, το οποίο έχει αποδείξει πως πετυχαίνει απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, ανταποκρινόμενο στις νέες και αυξημένες ανάγκες της εποχής. Έχουμε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή ως διοίκηση ότι θα λειτουργήσουμε με αξιοκρατία, δίνοντας κίνητρα και απελευθερώνοντας τις εσωτερικές δυνάμεις της Τράπεζας, αναδεικνύοντας τα ταλέντα και ανταμείβοντας για την προσφορά του το προσωπικό. Η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι ένα σαφές δείγμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΥΤΑ, κ. Αθανάσιος Σταθόπουλος δήλωσε: «Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα θα ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις, αναλογιζόμενοι πως η επόμενη μέρα πρέπει να βρει την Attica Bank πρωταγωνίστρια στον τραπεζικό ανταγωνισμό και κυρίαρχη δύναμη στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας, αλλά και των πραγματικών αναγκών των ιδιωτών, όντες οι ίδιοι πρωταγωνιστές στην προσέλκυση και εξυπηρέτηση των πελατών. Η Διοίκηση της Τράπεζας και ο Σύλλογος Υπαλλήλων της, με τους διακριτούς πάντα ρόλους που έχουν και οφείλουν να υπηρετούν, είναι σε θέση να συμβάλλουν αποφασιστικά στην επιτάχυνση των αλλαγών που πρέπει να γίνουν για μια Τράπεζα σύγχρονη, με υγιείς δομές και άρτια οργάνωση, χρήσιμη στην αγορά και την κοινωνία, εργοδότη επιλογής για το προσωπικό της και κερδοφόρα για τους μετόχους της».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
DBRS για Attica Bank: Στα 2,3 δισ. τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα
Επιχειρήσεις |

DBRS για Attica Bank: Στα 2,3 δισ. τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα

Η Attica Bank εκτιμά πώς η επιπλέον ζημιά που θα προκύψει από ενδεχόμενη πώληση του εν λόγω χαρτοφυλακίου μέσω τιτλοποίησης υπό το πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων Ηρακλής ΙΙΙ, δεν θα ξεπεράσει το ποσό των 400 εκατ. ευρώ. 

Space Hellas: Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου
Academia |

Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου η Space Hellas

Το έργο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Ιονίου Πανεπιστημίου και τη λήψη των κατάλληλων τεχνικών μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου παραβίασης ή καταστροφής των πληροφοριακών του συστημάτων