Την επιτυχή παραλαβή των 3 νεότευκτων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Asterios», «Adamastos» και «Aias», από το ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd., στη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε η Capital-Executive Ship Management Corp.

Τα τρία πλοία διαθέτουν χωρητικότητα 1.827 TEU, με εξοπλισμό 355 ψυκτικών εμπορευματοκιβωτίων το καθένα και αποτελούν τα πρώτα από τα συνολικά εννέα πλοία ίδιου τύπου που θα παραλάβει η εταιρεία.

Νέα χρονοναύλωση της CPLP για το Akadimos

«Πράσινα» χαρακτηριστικά

Μέσω βελτιστοποιημένων γραμμών κύτους και της χρήσης τεχνολογιών αιχμής με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 1.827 TEU «Asterios» «Adamastos» και «Aias» έχουν τη δυνατότητα να επιτύχουν έως και 65% χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση σε σύγκριση με ομοειδή πλοία παλαιότερης τεχνολογίας. Παράλληλα, ανταποκρίνονται στις πιο σύγχρονες απαιτήσεις της νομοθεσίας, με 80% χαμηλότερες εκπομπές NOx, ενώ διαθέτουν τη δυνατότητα αξιοποίησης και υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ως καύσιμο.

Σχετικά με την Capital-Executive Ship Management Corp.

Σχετικά με την Capital-Executive Ship Management Corp.: Η Capital-Executive Ship Management Corp. διαχειρίζεται επί του παρόντος ένα στόλο 41 πλοίων, συμπεριλαμβανομένων 35 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 6 σύγχρονων πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου με συνολικό dwt 2,95 τόνων και συνολικό TEU 167.187. Ο στόλος υπό διαχείριση περιλαμβάνει πλοία της εισηγμένης στο Nasdaq, Capital Product Partners L.P.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά