
Στην εξαγορά της συνδρομητικής υπηρεσίας μίσθωσης για ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια Kineo προχώρησε η ψηφιακή υπηρεσία μίσθωσης οχημάτων instacar, με στόχο τη διεύρυνση της αγοράς τις μικροκινητικότητας στην Ελλάδα.
Γαλλία: Αλλάζουν όλα στη χρήση ηλεκτρικών πατινιών
Το instacar, το οποίο ανακοίνωσε πρόσφατα την άντληση νέων κεφαλαίων ύψους 55 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, συγκαταλέγεται σήμερα στις πλέον αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις, με την εφαρμογή του πρωτοποριακού μοντέλου ευέλικτης μίσθωσης οχημάτων, που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του, μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας του, να αποκτήσουν με leasing καινούργια ή σαν καινούργια αυτοκίνητα από επίσημες ελληνικές αντιπροσωπείες.
Η Kineo, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της, τον Ιανουάριο 2021, εισήγαγε στην Ελλάδα την έννοια της μικροκινητικότητας, τις μετακινήσεις σε μικρές αποστάσεις και κυρίως εντός αστικών κέντρων και καταγράφει μια συνεχή ανάπτυξη, έχοντας επεκτείνει, μέσω συνεργασιών, τη δραστηριότητά της σε περισσότερες από 40 πόλεις και νησιά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η σύμπραξη των δύο εταιρειών θα επιτρέψει στην Kineo να αξιοποιήσει την τεχνολογία, το δίκτυο και τους πόρους του instacar, με σκοπό να διευρύνει τις υπηρεσίες της, να προσεγγίσει νέους πελάτες και να αυξήσει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Για το instacar, η εξαγορά της Kineo, εντάσσεται στη στρατηγική της εταιρείας για την επένδυση στη μικροκινητικότητα και στους πράσινους τρόπους μετακίνησης, τα οποία στοχεύει να ενδυναμώσει στην ελληνική αγορά, τόσο ως τάσεις όσο και ως υπηρεσίες. Η Kineo θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη μονάδα εντός του ομίλου instacar, διατηρώντας την υπάρχουσα ομάδα και τη στρατηγική της.
Τι δήλωσαν οι CEOs
«Η Kineo είναι μία πρωτοπόρα εταιρεία, ηγέτιδα στον χώρο της μικροκινητικότητας στην Ελλάδα, με πιστή και συνεχώς αυξανόμενη πελατειακή βάση και ισχυρή ικανότητα προσαρμογής των προϊόντων της στις ανάγκες της αγοράς. Είμαστε εντυπωσιασμένοι από την ομάδα της Kineo και το πάθος της για τις μετακινήσεις. Την καλωσορίζουμε με ενθουσιασμό στην οικογένεια του instacar και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε, παρέχοντας μαζί την καλύτερη εμπειρία μετακίνησης στους πελάτες μας», σημείωσε ο Αντώνης Σαμοθράκης, συν-ιδρυτής και CEO του instacar.
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το instacar, μια εταιρεία με την οποία μοιραζόμαστε κοινές αξίες όπως η πελατοκεντρική προσέγγιση, η λειτουργική αριστεία και η οικονομική βιωσιμότητα. Μαζί θα έχουμε την ευκαιρία να προσφέρουμε περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη ευκολία στον τομέα των μετακινήσεων, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα θετικό αντίκτυπο στις πόλεις μας και το περιβάλλον», υπογράμμισε ο Αδάμ Μαρκάκης, CEO και ιδρυτής της Kineo.
Η ανακοίνωση της σύμπραξης του instacar με την Kineo, πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου και οι δύο εταιρείες καταγράφουν σημαντική ζήτηση των υπηρεσιών τους ενώ κοινή δέσμευση αποτελεί η επιτάχυνση της μετάβασης σε ένα πιο πράσινο και πιο έξυπνο οικοσύστημα μετακίνησης στην Ελλάδα καθώς και η δημιουργία μιας προσιτής και ευχάριστης μετακίνησης για όλους.


Latest News

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις ρεύματος σε 1 εκατ. επιχειρήσεις - Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε πως εκτός επιδοτήσεων θα μείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί διαπιστωμένα σε ρευματοκλοπή

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Υψηλότερες τιμές στόχους για Alpha, Εθνική
Η JP Morgan προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου

Μείωση τζίρου και κερδών για τον Όμιλο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ το 2024 - Οι προοπτικές για το 2025
Το 2024 αποτέλεσε μια χρονιά προκλήσεων για τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας της θυγατρικής «ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ»

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους

Γιατί τελικά οι Έλληνες αγαπούν τις πολωνικές αλυσίδες - Η «μάχη» Pepco-Sinsay στην ελληνική αγορά
Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, που εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει ώθηση σε Pepco και Sinsay

Τι φέρνει το «T» δίπλα στην Cosmote – Οι συνέργειες που… ξεκλειδώνουν
H «νέα» Cosmote Telekom αναμένεται να έχει ως προίκα τις δεκάδες διεθνείς συνεργασίες που κουβαλά το brand Telekom, σαν διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο