Η Intel ανακοίνωσε ότι το τμήμα κατασκευής τσιπ κατά παραγγελία θα συνεργαστεί με την βρετανική εταιρεία σχεδιασμού ARM για να διασφαλίσει ότι τα τσιπ κινητών τηλεφώνων και άλλα προϊόντα που χρησιμοποιούν την τεχνολογία της τελευταίας θα μπορούν να κατασκευαστούν στα εργοστάσια της Intel.

Η αμερικανική Intel, κυρίαρχος κάποτε στον τομέα της κατασκευής επεξεργαστών για υπολογιστές, βλέπει τα τελευταία χρόνια την υπεροχή της να μειώνεται έχοντας πλέον απέναντί της σημαντικούς ανταγωνιστές όπως η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), η οποία κατασκευάζει τσιπ κατά παραγγελία για σημαντικούς πελάτες όπως η Apple.

Πέθανε ο συνιδρυτής της Intel και πατριάρχης της Silicon Valley, Γκόρντον Μουρ – Έφερε την επανάσταση στα τσιπ

Η ανάκαμψη της Intel εξαρτάται εν μέρει από το άνοιγμα των εργοστασίων της σε άλλες εταιρείες τσιπ, ιδιαίτερα σε αυτές που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας. Ειδικότερα, εταιρείες όπως η Qualcomm σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τα εργοστάσια της Intel για την παραγωγή των μελλοντικών τους μικροτσίπ.

«Υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για υπολογιστική ισχύ λόγω της ψηφιοποίησης των πάντων, αλλά μέχρι τώρα… οι πελάτες είχαν περιορισμένες επιλογές σχεδιασμού γύρω από την πιο προηγμένη τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας», δήλωσε ο Πατ Γκέλσινγκερ, διευθύνων σύμβουλος της Intel.

Από την πλευρά της, η ARM, που ανήκει στον ιαπωνικό επενδυτικό όμιλο SoftBank και η οποία σχεδιάζει της εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αποτελεί τον βασικό σχεδιαστή μοντέλων τσιπ που κατασκευάζουν οι περισσότερες εταιρείες, ειδικά στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας. Η ARM επιπλέον συνεργάζεται με τους μεγάλους κατασκευαστές τσιπ κατά παραγγελία για να διασφαλίσει ότι τα σχέδιά της θα λειτουργούν καλά στις διαδικασίες κατασκευής τους.

Όπως αναφέρει το Reuters, η συνεργασία που ανακοινώθηκε στόχο έχει να φέρει την Intel σε ισότιμη βάση με την ταϊβανέζικη TSMC και την κορεατική Samsung Electronics, τις δύο εταιρείες που κατασκευάζουν επί του παρόντος τα περισσότερα από τα τσιπ παγκοσμίως που χρησιμοποιούνται σε κινητά τηλέφωνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή