Μικρή μεταβολή σημείωσαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονταν τον δείκτη τιμών παραγωγού του Μαρτίου, ο οποίος υποχώρησε περισσότερο από το αναμενόμενο,

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς παρέμεινε αμετάβλητη στο 3,422%. Η απόδοση του 2ετούς  υποχώρησε περίπου 2 μονάδες βάσης και διαπραγματευόταν τελευταία στο 3,952%.

Συνάλλαγμα: Yψηλό 12 μηνών για το ευρώ έναντι του δολαρίου

Ο δείκτης τιμών παραγωγού του Μαρτίου, ένα μέτρο των τιμών που πληρώνουν οι επιχειρήσεις και συχνά ένας πρόδρομος δείκτης του πληθωρισμού για τους καταναλωτές, παρουσίασε μείωση 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σε σύγκριση με τις προσδοκίες ότι θα ήταν αμετάβλητος. Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο βασικός δείκτης τιμών χονδρικής μειώθηκε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, πολύ καλύτερα από την αύξηση 0,2% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Η εν λόγω μέτρηση ακολουθεί τον δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος δημοσιεύθηκε την Τετάρτη και έδειξε επίσης ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα μπορούσαν να χαλαρώσουν.

Οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,1% σε μηνιαία βάση τον Μάρτιο και κατά 5% σε ετήσια βάση, λίγο κάτω από τις αυξήσεις 0,2% και 5,1% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που είχαν προηγουμένως ερωτηθεί από το Dow Jones.

Τα στοιχεία είναι πιθανό να επηρεάσουν τις επόμενες κινήσεις πολιτικής της Fed. Μετά την τελευταία συνεδρίασή της, η κεντρική τράπεζα ανέφερε ότι, ανάλογα με τα οικονομικά στοιχεία, οι αυξήσεις των επιτοκίων ενδέχεται να ανασταλούν σύντομα. Πολλοί επενδυτές αναμένουν, ωστόσο, περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Fed τον Μάιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές