Το ευρώ έφτασε στο ισχυρότερο επίπεδό του έναντι του δολαρίου από τον Απρίλιο του 2022, επεκτείνοντας την άνοδο που τροφοδοτείται από τη διεύρυνση της διαφοράς των επιτοκίων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το ευρώ αυξήθηκε έως και 0,5% στα 1,1043 δολάρια την Πέμπτη, υπερβαίνοντας το προηγούμενο υψηλό του 2023 των 1,1033 δολαρίων στις 2 Φεβρουαρίου. Το κοινό νόμισμα ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου για πέντε από τους τελευταίους έξι μήνες, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επιβράδυνε τον ρυθμό της στα επιτόκια, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατηρεί πιο επιθετικό ρυθμό.

Νομίσματα: Iσχυρότερη όλων η στερλίνα μέχρι στιγμής φέτος

Τι «βλέπει» η UBS

Σύμφωνα με την UBS, δεν υπάρχει μια ενιαία στρατηγική και προτείνεται στους πελάτες και τους συμβούλους τους να βρουν την καλύτερη επιλογή που ταιριάζει στις ατομικές ανάγκες του καθενός.

Στα τέλη Μαρτίου, η UBS CIO μετακίνησε τη θέση της για το δολάριο από ουδέτερη, σε μη προτιμητέο. Η Federal Reserve πλησιάζει στο τέλος του κύκλου σύσφιξης, και οι αγορές βλέπουν
περιθώρια για μειώσεις επιτοκίων, λίγο αργότερα φέτος. Εν τω μεταξύ, η Fed στη συνεδριάση του Μαρτίου, τόνισε ότι η σφιχτή νομισματική πολιτική, επιβραδύνει την οικονομία, ανεβάζοντας τα επιτόκια μόλις κατά 25 μ.β.

Το σημείο καμπής στη νομισματική πολιτική της Fed πλησιάζει, όπως εκτιμά η ελβετική τράπεζα.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την τελευταία αύξηση των επιτοκίων εξακολουθεί να είναι αβέβαιο, επομένως οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν για αστάθεια στις αγορές, όπως συνέβη και τις τελευταίες εβδομάδες.

Η UBS εκτιμά ότι θα υπάρξει μια τελευταία αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μ.β. στις 3 Μαϊου.

H ελβετική τράπεζα διατηρεί ουδέτερη θέση για το ευρώ,  την βρετανική λίρα, το ελβετικό φράγκο και το γιεν Ιαπωνίας, ενώ το δολάριο Αυστραλίας είναι το πιο προτιμώμενο νόμισμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης