Ακάθεκτο συνέχισε το ανοδικό του σερί το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο απορρόφησε και σήμερα τις διορθωτικές κινήσεις που εκδηλώθηκαν σε ορισμένους τίτλους, και έκλεισε τη δέκατη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,63% στις 1.102,79 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 95 εκατ. ευρώ.

Χαμηλές συναλλαγές σε στενό εύρος ήταν η εικόνα της αγοράς σήμερα, επιστρέφοντας έστω και ετεροχρονισμένα σε μια εικόνα που κατά κόρον επικρατεί την εβδομάδα μεταξύ του Καθολικού και του Ορθόδοξου Πάσχα κάθε χρόνο. Ωστόσο, η κεκτημένη ταχύτητα από την ισχυρή άνοδο της Τρίτης συντηρήθηκε, με τον γενικό δείκτη να κλείνει την δέκατη ανοδική του συνεδρίαση με κέρδη που ξεπερνούν το 7,5% σωρευτικά.

Ανακάμπτει σήμερα η Wall Street

Στη ζώνη των 1.100 μονάδων

Έτσι, ο Απρίλιος είναι πέρα για πέρα θετικός, με τον γενικό δείκτη να βρίσκεται και πάλι στη ζώνη των 1.100 μονάδων, εδραιώνοντας αφενός την παραμονή σε τετραψήφια νούμερα, απομακρυνόμενοι δε από την κινδυνολογία περί υπηρεσιακής κυβέρνησης. Σε αυτό βέβαια βοήθησε και ότι αρκετοί τίτλοι βρέθηκαν στη διαδικασία της εναλλαγής των προσήμων, διορθώνοντας εσωτερικά ανά διαστήματα χωρίς να διαταράσσουν την ανοδική πορεία της αγοράς.

Κόντρα λοιπόν στην «παράδοση» των υποτονικών συναλλαγών και της μικρής διακύμανσης, τα κέρδη της εβδομάδας συνοδεύτηκαν με ισχυρό τζίρο, στοιχεία που συνήθως δεν συμβαίνουν εν μέσω αργιών. Ούτε άλλωστε εν μέσω ενός περιβάλλοντος με αυξημένη εκλογική αβεβαιότητα, όπως είναι αυτό που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και προφανώς θα συντηρηθεί μέχρι και την επομένη των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Βέβαια το ανοδικό σερί, που ήδη έχει προσθέσει πάνω 100 μονάδες στον γενικό δείκτη, δεν σημαίνει ότι οι εκλογικές ισορροπίες δεν παρακολουθούνται στενά από την αγορά. Και μπορούν να αλλάξουν το κλίμα ανά πάσα στιγμή και να πυροδοτήσουν μια διόρθωση, οι πιθανότητες της οποίας αυξάνονται, ακόμη και ως τεχνική αναπροσαρμογή.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, της ανόδου ηγήθηκαν οι Jumbo, Λάμδα, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Eurobank, ΟΛΠ, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, Autohellas, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΥΔΑΠ, ενώ ανοδικά έκλεισαν οι ΔΕΗ, Quest, Titan, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος και Coca Cola. Χωρίς μεταβολή οι Alpha Bank και ΕΛΧΑ, ενώ σημαντικές ήταν οι πιέσεις που δέχτηκαν οι Motor Oil και Aegean. Σε αρνητικά εδάφη και ο ΟΠΑΠ και η Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες