Πτωτικά κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας, αποτυπώνοντας και αυτές τις ανησυχίες που αποκάλυψαν τα πρακτικά της συνεδρίασης του Μαρτίου της Federal Reserve σχετικά με την πορεία της οικονομίας και την τραπεζική κρίση.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,62%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech διολίσθησε κατά 1,4%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite σημείωσε πτώση 0,32% και ο Shenzhen Component έχασε 0,97%, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν ένα αιφνιδιαστικό άλμα στα εμπορικά στοιχεία.

Wall Street: «Λύγισε» στο τέλος ελέω Fed

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε οριακή πτώση και ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,2%. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 0,27% και έκλεισε στις 7.324,1 μονάδες. Ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,26%, για να κλείσει στις 28.156,97 μονάδες, ενώ ο Topix σημείωσε επίσης οριακή άνοδο για να κλείσει στις 2.007,93 μονάδες.

Η Apple φέρεται να διεξάγει συνομιλίες με προμηθευτές για την παραγωγή MacBooks στην Ταϊλάνδη, καθώς ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας επιδιώκει να επεκτείνει τις κατασκευαστικές δραστηριότητές του εκτός Κίνας, σύμφωνα με το Nikkei.

Οι προμηθευτές της Apple που συμμετέχουν στις συνομιλίες έχουν ήδη συγκροτήματα παραγωγής στην Ταϊλάνδη για άλλους πελάτες και συζητούν την πιθανή συναρμολόγηση και παραγωγή εξαρτημάτων και μονάδων για MacBooks.

Πάνω από τις προσδοκίες οι εξαγωγές της Κίνας

Στα μάκρο της ημέρας, οι εξαγωγές από την Κίνα ξεπέρασαν τις προσδοκίες και σημείωσαν άλμα 14,8% τον Μάρτιο μετά από μείωση 6,8% τον Φεβρουάριο. Τα στοιχεία διακόπτουν ένα πεντάμηνο σερί πτώσης, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν επίσης λιγότερο από το αναμενόμενο κατά 1,4%.

Επίσης, το ποσοστό ανεργίας της Αυστραλίας για τον Μάρτιο διαμορφώθηκε στο 3,5%, αμετάβλητο σε σχέση με τον Φεβρουάριο και χαμηλότερο από το 3,6% που ανέμεναν οι αναλυτές. Τον Μάρτιο, η στατιστική υπηρεσία της χώρας αποκάλυψε ότι η απασχόληση αυξήθηκε κατά 31.700 άτομα σε 13,88 εκατομμύρια άτομα, μια μικρή αύξηση 0,2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές