Με μεικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, προσπαθώντας και αυτοί με τη σειρά τους να διαγνώσουν αφενός την επίδραση των τελευταίων στοιχείων για τον πληθωρισμό στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών και αφετέρου να εκτιμήσουν τις προοπτικές για την πορεία της οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,2%, με τον κλάδο των οικιακών αγαθών να κερδίζει 1,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,06% στις 7.820 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,23% στις 15.740 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,95% στις 7.467 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της LVMH ενισχύονται στα ιστορικά υψηλά των 872,70 ευρώ, μετά τα ισχυρά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Ο όμιλος κατέγραψε έσοδα 21 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2023, τα οποία ήταν αυξημένα κατά 17% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Θετική η Wall Street μετά τον πληθωρισμό

Η βρετανική οικονομία

Στα μάκρο της ημέρας, η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου δεν αναπτύχθηκε τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, αλλά η μικρή ανάκαμψη του Ιανουαρίου ήταν καλύτερη από την αναμενόμενη. Η οικονομική παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το ONS.

Η ανάπτυξη ήταν στο 0,4% τον Ιανουάριο, αναθεωρημένη προς τα πάνω από την αρχική πρόβλεψη του 0,3%. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξήθηκε συνολικά κατά 0,1% τους τρεις μήνες έως τον Φεβρουάριο.

Επίσης, οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 7,4% τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αυξήθηκαν κατά 0,8%. Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή για τη Γερμανία αυξήθηκε κατά 7,8% από τον Μάρτιο του 2022 και πρόσθεσε 1,1% σε μηνιαία βάση.

“Ο ρυθμός του πληθωρισμού έχει επιβραδυνθεί, αλλά παραμένει σε υψηλό επίπεδο”, δήλωσε η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας Ρουθ Μπραντ. “Τα νοικοκυριά ένιωσαν ιδιαίτερα τον αντίκτυπο μιας ακόμη αύξησης των τιμών των τροφίμων τον Μάρτιο”, πρόσθεσε η ίδια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές