Συνεχίστηκαν για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα οι τοποθετήσεις σε αμοιβαία κεφάλαια διαχείρισης διαθεσίμων, καθώς αυξάνονται οι εκτιμήσεις ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε μια ακόμα αύξησ των επιτοκίων το Μάιο.

Οι καθαρές εισροές στην κατηγορία για την εβδομάδα που έληξε στις 12 Απριλίου διαμορφώθηκαν σε 40,83 δισ. δολάρια έναντι 61,12 δισ. την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv Lipper.

Barclays: Σε ασφαλή καταφύγια στρέφονται οι επενδυτές – Σε ποια περιουσιακά στοιχεία σημειώθηκε ρεκόρ εισροών

Τα αμοιβαία κεφάλαια της αγοράς διαχείρισης διαθεσίμων συνεχίζουν να «επωφελούνται από τα υψηλά πραγματικά επιτόκια των ΗΠΑ που αναγκάζουν τις καταθέσεις να βγουν από το τραπεζικό σύστημα», ανέφερε η χρηματιστηριακή εταιρεία Jefferies σε σημείωμα προς τους πελάτες της.

Η απόδοση του 3μηνου εντόκου γραμματίου του αμερικανικού δημοσίου, στο οποίο επενδύουν περισσότερο τα αμοιβαία κεφάλαια διαχείρισης διαθεσίμων, εκτινάχθηκε κοντά σε υψηλό 16 ετών, στο 5,175%, την Πέμπτη.

Τα  μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια ενισχύθηκαν κατά 545 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας την πρώτη εβδομαδιαία εισροή εδώ και τρεις εβδομάδες.

Οι επενδυτές αγόρασαν αμοιβαία κεφάλαια, που επενδύουν στους κλάδους των υπηρεσιών επικοινωνίας και του χρηματοπιστωτικού ύψους 974 εκατ. δολαρίων και 664 εκατ. δολαρίων, αντίστοιχα, ενώ πούλησαν  αμοιβαία κεφάλαια υγειονομικής περίθαλψης αξίας 845 εκατ. δολαρίων.

Τα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια παγκοσμίως είδαν τις εισροές να υποχωρούν στα 3,43 δισ, δολάρια την εβδομάδα έναντι καθαρών εισροών αξίας 16,45 δισ. δολαρίων την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι εισροές στα αμοιβαία κεφάλαια κρατικών ομολόγων υποχώρησαν σε χαμηλό επίπεδο εννέα εβδομάδων, στα 2,33 δισ. δολάρια, ενώ τα αμοιβαία κεφάλαια υψηλής απόδοσης κατέγραψαν εκροές 172 εκατ. δολαρίων. Τα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων ενισχύθηκαν κατά 1,57 δισ. δολάρια.

Στα εμπορεύματα, οι επενδυτές αγόρασαν αμοιβαία κεφάλαια πολύτιμων μετάλλων αξίας 402 εκατ. δολαρίων για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, ενώ διέθεσαν ενεργειακά αμοιβαία κεφάλαια καθαρής αξίας 147 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές