Με νευρικότητα «υποδέχεται» η Wall Street τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα για το πρώτο τρίμηνο του έτους, αν και ήταν ισχυρότερα του αναμενόμενου, ενώ ο τραπεζικός κλάδος επιβεβαίωσε έδειξε ότι έχει αντοχές κόντρα στην μίνι κρίση που συνέβη τον Μάρτιο.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,01% στις 34.031 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,11% στις 4.150 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,07% στις 12.157 μονάδες.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε θετική τροχιά

Τα αποτελέσματα των μεγάλων τραπεζών

Οι μεγάλες τράπεζες της Wall Street ανακοίνωσαν καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην πρώτη περίοδο κερδών τους μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank τον περασμένο μήνα. Η JPMorgan ανακοίνωσε έσοδα ρεκόρ που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, με τη μετοχή να σημειώνει άνοδο άνω του 5%.

Οι μετοχές της Wells Fargo αυξάνονται περισσότερο από 3%, ενώ και η PNC Financial Services Group σημειώνει άνοδο 1,5% μετά την υπερκάλυψη των προσδοκιών για τα κέρδη. Κέρδη 2% σημειώνει και η Citigroup, καθώς και αυτή ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street. Η τράπεζα ανακοίνωσε έσοδα 21,45 δισ. δολαρίων έναντι 19,986 δισ. δολαρίων που αναμενόταν, σύμφωνα με τους αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv.

«Η αγορά έχει τιμολογήσει πολλά κακά νέα στις περιφερειακές τράπεζες, τα οποία μπορεί να μην υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων», σχολίασε ο Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής αγοράς της B. Riley Financial. «Ο πήχης δεν έχει τεθεί ποτέ χαμηλότερα», πρόσθεσε.

Επίσης, η UnitedHealth, η οποία έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα στον Dow Jones, σημειώνει άνοδο 2%, αφού ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα και αύξησε ελαφρώς τις προβλέψεις της.

Οι προσδοκίες για τη φετινή περίοδο αποτελεσμάτων είναι δυσμενείς. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv αναμένουν ότι τα κέρδη του S&P 500 θα μειωθούν περισσότερο από 5% το πρώτο τρίμηνο. Η πρόβλεψη αυτή έρχεται καθώς οι εταιρείες αντιμετωπίζουν τον επίμονο πληθωρισμό και τα υψηλότερα επιτόκια.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πληθωριστικές πιέσεις μπορεί να χαλαρώσουν. Ο δείκτης τιμών παραγωγού του Μαρτίου, ένα μέτρο των τιμών που πληρώνουν οι εταιρείες, μειώθηκε κατά 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, παρόλο που οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν ότι οι τιμές θα παρέμεναν οι ίδιες.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Μάρτιο, ήτοι κατά 1%, ενώ τα στοιχεία για τον Φεβρουάριο αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω και έδειξαν πτώση των λιανικών πωλήσεων κατά 0,2% αντί για 0,4% που είχε αναφερθεί προηγουμένως. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει διολίσθηση των πωλήσεων κατά 0,4%, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται από αύξηση 0,3% έως μείωση 1,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]