Καλύτερη του αναμενομένου ήταν η πορεία της Citigroup  στην έναρξη του 2023, καθώς τα οικονομικά της αποτελέσματα για το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς ήταν καλύτερα του αναμενομένου. Οι τράπεζες επωφελήθηκαν από τη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και τα υψηλότερα επιτόκια στα δάνεια, ενισχύοντας έτσι τα έσοδά τους.

Ο νέος «χρησμός» της Citigroup για επιτόκια και πληθωρισμό – Πού θα καθίσει η μπίλια της ανάπτυξης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής τράπεζας, τα έσοδά της στους τρεις πρώτους μήνες του 2023 ανήλθαν σε 21,4 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τα 20,5 δισ. δολάρια των προβλέψεων κι έναντι 19,2 δισ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα καθαρά κέρδη σημείωσαν άνοδο 7% στα 4,6 δισ. δολάρια ήτοι 2,19 δολάρια ανά μετοχή, από 4,3 δισ. δολάρια ή 2,02 δολάρια η μετοχή το α΄ τρίμηνο του 2022, με τις προβλέψεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη της τάξεως των 3,4 δισ. δολαρίων ή 1,64 δολάριο η μετοχή. Εξαιρουμένου του αντίκτυπου από την πώληση των δραστηριοτήτων της τράπεζας στην Ινδία, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώνονται στο 1,67 δολάριο.

Παρά τη βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών, το προηγούμενο τρίμηνο η τράπεζα κράτησε στην άκρη 241 εκατ. δολάρια ως προβλέψεις για τα επισφαλή δάνεια, όταν το α΄ τρίμηνο του 2022 το ποσό αυτό ανερχόταν στα 138 εκατ. δολάρια.

Τα δάνεια της τράπεζας οριακά υποχώρησαν με την αξία τους να διαμορφώνεται στα 652 δισ. δολάρια, ωστόσο τα έσοδα από τόκους σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 23% φθάνοντας στα 13,3 δισ. δολάρια.

Από την άλλη το ύψος των καταθέσεων της Citigroup παρέμεινε αμετάβλητο το α΄ τρίμηνο του 2023 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα στο 1,33 τρισ. δολάρια, καθώς επικράτησε η τάση να τοποθετούνται κεφάλαια στα αμοιβαία κεφάλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή