Ο Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, δήλωσε ότι συμφωνεί με ορισμένα μέρη της ανοιχτής επιστολής του Future of Life Institute που υπέγραφαν ηγέτες της τεχνολογίας όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla. Ίλον Μασκ και εκ των συνιδρυτών της Apple, Στιβ Βόσνιακ, ζητώντας να σταματήσει η έρευνα για την τεχνητή νοημοσύνη για έξι μήνες.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της OpenAI πρόσθεσε ότι από η εν λόγω επιστολή δεν είχε «τεχνική απόχρωση». Ο Άλτμαν έκανε τις παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια μιας βίντεο εμφάνισης την Πέμπτη σε εκδήλωση του MIT σχετικά με τις επιχειρήσεις και την τεχνητή νοημοσύνη.

Όταν ο Ίλον Μασκ προσπάθησε να αναλάβει την OpenAI

Κίνηση με προσοχή, αλλά…

«Νομίζω ότι η κίνηση με προσοχή και αυξανόμενη αυστηρότητα για θέματα ασφάλειας είναι πραγματικά σημαντική», σημείωσε ο Άλτμαν. «Ωστόσο, η επιστολή δεν νομίζω ότι ήταν ο βέλτιστος τρόπος για αντιμετωπιστούν αυτά τα θέματα».

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο ο Μασκ, ο Βόσνιακ και δεκάδες άλλοι ακαδημαϊκοί ζήτησαν άμεση παύση στα «πειράματα» εκπαίδευσης που συνδέονται με μεγάλα γλωσσικά μοντέλα που ήταν «πιο ισχυρά από το GPT-4», το κορυφαίο μοντέλο μεγάλων γλωσσών της OpenAI. Έκτοτε την επιστολή έχουν υπογράψει περίπου 25.000 άτομα.

«Τα εργαστήρια τεχνητής νοημοσύνης και οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτή την παύση για να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν από κοινού ένα σύνολο κοινών πρωτοκόλλων ασφάλειας για προηγμένο σχεδιασμό και ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης που ελέγχονται αυστηρά και επιβλέπονται από ανεξάρτητους εξωτερικούς εμπειρογνώμονες», ανέφερε η επιστολή.

«Συμφωνώ επίσης, καθώς οι δυνατότητες γίνονται όλο και πιο σοβαρές, ότι το επίπεδο ασφαλείας πρέπει να αυξηθεί», δήλωσε ο Άλτμαν στην εκδήλωση του MIT. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι νωρίτερα φέτος, ο ίδιος ο Άλτμαν είχε αναγνωρίσει ότι η τεχνολογία AI τον έκανε «να φοβάται λίγο».

Ερωτήματα σχετικά με την ασφαλή και ηθική χρήση της τεχνητής νοημοσύνης έχουν προκύψει στον Λευκό Οίκο, στο Καπιτώλιο και όχι μόνο.

REUTERS/Florence Lo/Illustration/File Photo

Η τεχνολογία που ανέπτυξε η OpenAI κέρδισε τη διεθνή προσοχή όταν το ChatGPT κυκλοφόρησε το 2022. Η τεχνολογία στηρίζεται από τη Microsoft, που έχει αρχίσει να την εντάσσει στα προϊόντα της, προκαλώντας μια φρενίτιδα επενδύσεων σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.

«Κάνουμε και άλλα πράγματα πέρα ​​από το GPT-4 που πιστεύω ότι καλύπτουν όλα τα είδη των ζητημάτων ασφάλειας που είναι σημαντικά να αντιμετωπιστούν και δεν περιλαμβάνονται στην επιστολή», κατέληξε ο επικεφαλής της OpenAI.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI