Οι μετοχές της Cirrus Logic, προμηθευτή της Apple, έπεσαν κατά 12% στα μέσα της εβδομάδας μετά την εκτίμηση του αναλυτή Ming-Chi Kuo ότι το επερχόμενο iPhone 15 Pro, που αναμένεται να παρουσιαστεί το φθινόπωρο, δεν θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία αφής που έχει αναπτύξει η εταιρεία.

Η τεχνολογία και τα εξαρτήματα της Cirrus χρησιμοποιούνται στην ενσωμάτωση χαρακτηριστικών τεχνολογίας αφής στα προϊόντα της Apple έχοντας αντικαταστήσει τα φυσικά πλήκτρα, όπως το πλήκτρο αρχικής οθόνης σε ορισμένα μοντέλα iPhone, με πλήκτρα ευαίσθητα στην αφή που μιμούνται την αίσθηση ενός κουμπιού.

Η «μετακόμιση» της Apple και οι δυσκολίες του εγχειρήματος

Η σχέση ανάμεσα στις δύο εταιρείες όπως γίνεται εύκολα κατανοητό είναι κάτι παραπάνω από στενή: η Apple είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της Cirrus και παρείχε περίπου το 88% των εσόδων της κατά το τελευταίο τρίμηνο χρήσης.

Σε παλαιότερη εκτίμησή του ο Kuo ανέφερε ότι η Apple θα επεκτείνει τη χρήση της τεχνολογίας της Cirrus και θα αντικαταστήσει τα φυσικά πλήκτρα έντασης ήχου. Ωστόσο, στην τελευταία του εκτίμηση, αργά το απόγευμα της Τρίτης, ανέφερε «ανεπίλυτα τεχνικά ζητήματα» που ανάγκασαν τον τεχνολογικό κολοσσό να εγκαταλείψει την πλήρη μετάβαση.

«Οι επενδυτές είχαν προβλέψει ότι ο νέος σχεδιασμός πλήκτρων θα αύξανε τα έσοδα και τα κέρδη των προμηθευτών. Επομένως, αυτή η αλλαγή είναι ιδιαίτερα δυσμενής για την Cirrus Logic  και την AAC Technologies», έγραψε ο Kuo την Τρίτη. Μετά από αυτό και οι μετοχές της AAC με έδρα την Σενζεν της Κίνας υποχώρησαν κάτι λιγότερο από 15%.

Τα χαρακτηριστικά του νέου iPhone 15

Κατά τα λοιπά, το επόμενο iPhone που θα παρουσιαστεί μάλλον τον Σεπτέμβριο, εκτιμάται ότι θα διαθέτει ένα εντελώς νέο περίβλημα με ακόμη λεπτότερα περιθώρια γύρω από την οθόνη αλλά και μεγαλύτερη «νησίδα» στην οποία θα φιλοξενείται το σύστημα των καμερών στην πλάτη των συσκευών.

Σε ότι αφορά το νέο περίβλημα, θα διαθέτει πιο στρογγυλεμένες άκρες ενώ το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι το τιτάνιο για μεγαλύτερη αντοχή της συσκευής.

Το μεγαλύτερο «εξόγκωμα» για το σύστημα καμερών είναι κάτι που εμφανίστηκε στο περυσινό iPhone 14, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι στο iPhone 15 θα είναι ακόμη πιο έντονο. Αιτία η ενσωμάτωση νέων φωτογραφικών αισθητήρων, με το iPhone 15 Pro Max να πιθανολογείται ότι θα διαθέτει νέο, περισκοπικό φακό. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες διαρροές μάλιστα η φετινή «νησίδα» θα είναι υπερδιπλάσια.

Όπως είπαμε και πιο πάνω, υπάρχουν και οι φήμες για νέα πλήκτρα ρύθμισης του ήχου, με τα υπάρχοντα να αντικαθίστανται από νέα που θα «μιμούνται» τα φυσικά πλήκτρα. Στη βάση της συσκευής θα περιλαμβάνεται τέλος για πρώτη φορά και η υποδοχή USB-C η οποία θα υποστηρίζει τη μέγιστη ταχύτητα φόρτισης αλλά μόνο με τη χρήση πιστοποιημένων καλωδίων της Apple.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον