Ακάθεκτο συνεχίζει το ανοδικό του σερί το ελληνικό χρηματιστήριο, ανεβάζοντας πλέον σε διπλάσια ποσοστά τα κέρδη του Απριλίου, με τις προσδοκίες τόσο στο μέτωπο της πολιτικής όσο και σε εκείνο της αξιολόγησης, να καλλιεργούνται συνεχώς. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 1,59%, στις 1.120,29 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 134 εκατ. ευρώ.

Ο γενικός δείκτης εδραίωσε σήμερα την παρουσία του πάνω και από τις 1.100 μονάδες, με τους αγοραστές μάλιστα να συνωστίζονται στα τερματικά, αποτυπώνοντας πλέον τις προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor’s την προσεχή Παρασκευή. Εντολές, που όπως όλα έδειξαν, βρίσκονταν εν αναμονή προκειμένου να περάσουν οι πασχαλινές αργίες, αλλά και να γίνει περισσότερο ξεκάθαρο το προεκλογικό τοπίο.

Θολώνουν τα αποτελέσματα το κλίμα στη Wall Street

Βέβαια, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι ο S&P θα περιοριστεί μόνο στην αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, αλλά η 9η Ιουνίου, η επόμενη δηλαδή αξιολόγηση, από τη Fitch, δεν απέχει και πολύ. Ακόμη και βάση των εκτιμήσεων για αναβάθμιση μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, η 4η Αυγούστου είναι ο επόμενος στόχος, καθώς θα έχουμε νέα αξιολόγηση από τη Scope, η οποία μάλλον θα κάνει την κίνηση της αναβαθμίζοντας την οικονομία στην επενδυτική βαθμίδα.

Έτσι, ακόμα κι αν μια αναβάθμιση δεν έρθει, το πιθανότερο είναι ότι το λεκτικό θα είναι αισιόδοξο, ώστε να μην απομακρυνθούν και πάρα πολύ οι μεσοπρόθεσμοι που ήδη είχαν προεξοφλήσει καλό σενάριο το τελευταίο διάστημα. Επίσης, τα εταιρικά αποτελέσματα κάποιων εισηγμένων μας είναι αν μη τί άλλο εντυπωσιακά, με νέα ρεκόρ τζίρου ή/και κερδοφορίας, και περιμένουμε να ωριμάσει ένα ενδεχόμενο καθαρό εκλογικό αποτέλεσμα για να φύγει και ο κίνδυνος αυτός, όπως τονίζει και ο «Αντικριστής».

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Πειραιώς, Eurobank, Βιοχάλκο, Alpha Bank και Aegean ξεχώρισαν με τα κέρδη τους, ενώ σημαντική ήταν και οι άνοδος σε Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, Coca Cola, Quest, ΟΠΑΠ, Σαράντη, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ και Τιτάν. Θετικά έκλεισαν ΕΥΔΑΠ και ΟΤΕ, αμετάβλητες οι Jumbo, ΟΛΠ και Autohellas, ενώ σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν οι ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ και Motor Oil.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών