Με τον τζίρο να εντυπωσιάζει, το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται έντονα ανοδικά, εδραιώνοντας πλέον την παρουσία του πάνω και από τις 1.100 μονάδες και συνεχίζοντας ένα αυτοτροφοδοτούμενο ανοδικό σερί. Αυτήν την ώρα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,71%, στις 1.121,68 μονάδες, με τον τζίρο ήδη να ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ.

Αν και οι αγοραστές μας είχαν προϊδεάσει για τις προθέσεις τους την περασμένη εβδομάδα, ειδικά με τον αυξημένο τζίρο εν μέσω πασχαλινών αργιών, η σημερινή δυναμική επαναφορά αποτυπώνει για ακόμη μία φορά ότι το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Γεννάται λοιπόν το ερώτημα αν και κατά πόσο το ταμπλό προεξοφλεί το (μάλλον απίθανο) σενάριο της αναβάθμισης, που διακαώς ζητάει η χρηματαγορά μας για να απογειωθεί.

Ομολόγα: Ράλι στις αποδόσεις στην ευρωζώνη

Αισιοδοξία

Αλλά ακόμα κι αν μια τέτοια ανακοίνωση δεν έρθει, το πιθανότερο είναι ότι το λεκτικό θα είναι αισιόδοξο, ώστε να μην απομακρυνθούν και πάρα πολύ οι μεσοπρόθεσμοι που ήδη είχαν προεξοφλήσει καλό σενάριο το τελευταίο διάστημα. Επίσης, τα εταιρικά αποτελέσματα κάποιων εισηγμένων μας είναι αν μη τί άλλο εντυπωσιακά, με νέα ρεκόρ τζίρου ή/και κερδοφορίας, και περιμένουμε να ωριμάσει ένα ενδεχόμενο καθαρό εκλογικό αποτέλεσμα για να φύγει και ο κίνδυνος αυτός, όπως τονίζει και ο «Αντικριστής».

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική και Βιοχάλκο οδηγούν την άνοδο, ενώ σημαντικά είναι και τα κέρδη σε Aegean, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, ΟΠΑΠ, Quest, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola και ΟΤΕ. Θετικά κινούνται οι Jumbo, Titan, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ και ΟΛΠ, ενώ αρνητικά οι Μυτιληναίος, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Autohellas και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών