Πτώση κατά 18% στα καθαρά έσοδα του α΄τριμήνου ανακοίνωσε η Goldman Sachs, λόγω της επιβράδυνσης των συναλλαγών και της υποαπόδοσης στις εμπορικές της δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, η Goldman τόνισε ότι τα καθαρά κέρδη για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους ήταν 3,2 δισ. δολάρια ή 8,79 δολ. ανά μετοχή, από 3,8 δισ. δολ. ή 10,76 δολ. ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι. Αυτό εξακολουθεί να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 3,06 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 8,23 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 5% στα 12,2 δισ. δολάρια, μακριά από τις προβλέψεις για 12,8 δισ. δολάρια. Όπως τονίζεται, η Goldman έχασε 470 εκατομμύρια δολάρια από μερική πώληση του χαρτοφυλακίου καταναλωτικών δανείων της στην επιχείρηση Marcus, με αποτέλεσμα τα περιουσιακά στοιχεία να υποβαθμιστούν.

Φρένο στην αύξηση επιτοκίων από τη Fed «βλέπει» η Goldman Sachs

Αυτό αντισταθμίστηκε στα κέρδη της τράπεζας από μια απελευθέρωση πιστωτικών αποθεματικών ύψους 440 εκατομμυρίων δολαρίων που προορίζονται για την κάλυψη πιθανών ζημιών από δάνεια.

Η εμπορική δραστηριότητα, η οποία επωφελήθηκε από τις ασταθείς χρηματοπιστωτικές αγορές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες και τον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία, κατέγραψε έσοδα 6,9 δισ. δολαρίων για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, λιγότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών για 7 δισ.

Την ίδια ώρα, τα έσοδα της Goldman από μετοχές ανήλθαν συνολικά σε 3 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για 2,8 δισ. δολάρια.

Η αναταραχή

Τον Μάρτιο, το γραφείο συναλλαγών Goldman που διαχειρίζεται προϊόντα με επιτόκια έχασε περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια λόγω της αναταραχής της αγοράς μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB), ανέφεραν οι Financial Times.

Τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική στη Goldmanμειώθηκαν κατά 26% στα 1,58 δισ. δολάρια. Οι ανταγωνιστές JPMorgan και Citi την περασμένη εβδομάδα ανέφεραν μείωση 24% και 25% στα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική, αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μετοχές της Goldman υποχώρησαν κατά περίπου 3,5% στις προκαταρκτικές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή