Η Chevron Corporation, και ο Όμιλος Αγγελικούση μέσω της εταιρείας Chevron Shipping Company LLC, και του τμήματος Energy Transition, Green Ships, αντίστοιχα, συμφώνησαν να μελετήσουν από κοινού πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα δεξαμενόπλοια για τη μεταφορά αμμωνίας, ενός υποσχόμενου καυσίμου πλοίων χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Η αρχική μελέτη θα αξιολογήσει την αγορά μεταφοράς αμμωνίας, την υπάρχουσα υποδομή, τις πτυχές ασφάλειας της αμμωνίας, τις πιθανές απαιτήσεις πλοίων επόμενης γενιάς και ένα προκαταρκτικό σύστημα μεταφοράς αμμωνίας μεταξύ της ακτής του Κόλπου των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Thenamaris: Το SEASURFER παρέδωσε το πρώτο φορτίο στον κόσμο μπλε αμμωνίας

Η αμμωνία είναι φορέας υδρογόνου και πιστεύεται ότι έχει τη δυνατότητα να μειώσει την ένταση άνθρακα της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Μέσω της μελέτης οι δύο πλευρές στοχεύουν να προωθήσουν την τεχνική και εμπορική χρήση της αμμωνίας, ιδιαίτερα ως εξαγωγή για αγορές πετροχημικών, ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και για κίνηση.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τον Όμιλο Αγγελικούση σε αυτή τη μελέτη, να βοηθήσουμε στην προώθηση χαμηλότερης ενέργειας άνθρακα σε κλίμακα και στην πρόοδο της θαλάσσιας μεταφοράς αμμωνίας, δήλωσε ο Mark Ross, Πρόεδρος της Chevron Shipping Company. Είμαι περήφανος, συνέχισε, για τη συνεργασία μεταξύ της Chevron Shipping, της Chevron New Energies και του Ομίλου Αγγελικούση και ανυπομονώ να οδηγήσουμε σε πρόοδο τους στόχους μας για την ενεργειακή μετάβαση.

Οι λύσεις παγκόσμιας αλυσίδας αξίας είναι κρίσιμες για την ανάπτυξη της αγοράς υδρογόνου και πιστεύουμε ότι η ναυτιλία θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο. Η Chevron αξιοποιεί τη διεθνή της τεχνογνωσία στη λειτουργική ναυτιλία και συνεργάζεται με τον Όμιλο Αγγελικούση για να επιδιώξει την μείωση του άνθρακα στην αγορά, δήλωσε ο Austin Knight, Αντιπρόεδρος, Hydrogen, Chevron New Energies.

Μέσα από τη συνεργασία με τη Chevron Shipping Company σε αυτή τη μελέτη, στοχεύουμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στην προετοιμασία της ναυτιλίας, για τη μετάβαση σε δραστηριότητες με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, δήλωσε η Μαρία Αγγελικούση, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου Αγγελικούση. Ο συνδυασμός της πολυετούς εμπειρίας μας στη θαλάσσια μεταφορά υγρών και αέριων ενεργειακών φορτίων με την τεράστια εμπειρία της Chevron στον κλάδο της ενέργειας παρέχει μια σταθερή βάση για αυτήν την προσπάθεια, συμπλήρωσε η κα. Αγγελικούση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά