To  SEASURFER, ένα πλοίο μεταφοράς υγραερίου (LPG Carrier) που διαχειρίζεται η Thenamaris LNG, παρέδωσε το πρώτο πιστοποιημένο φορτίο μπλε αμμωνίας στον κόσμο στο Ulsan της Νότιας Κορέας. Το φορτίο φορτώθηκε στο Al Jubail της Σαουδικής Αραβίας.

Η μπλε αμμωνία είναι ένα καύσιμο χαμηλών εκπομπών και θεωρείται καύσιμο που συμβάλλει στην απανθρακοποίηση και μπορεί να αξιοποιηθεί από πολλούς κλάδους της οικονομίας και από τη ναυτιλία.

Ο στόλος

H Thenamaris ελέγχει σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, ένα στόλο από 104 πλοία εκ των οποίων 59 είναι δεξαμενόπλοια, 22 Bulk carriers, δυο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, επτά LNBG Carriers,  οκτώ LPG Carriers και έξι είναι υπό ναυπήγηση (δυο δεξαμενόπλοια, τέσσερα bulk carriers).

Στα τέλη Νοεμβρίου παρέλαβε μέσα στον Νοέμβριο το δεξαμενόπλοιο τύπου suezmax, Seagrace, χωρητικότητας 157.700 dwt υπό σημαία Μάλτας, ναυπηγημένο στα κορεατικά ναυπηγεία της Samsung Heavy industries.

Επικεφαλής της εταιρείας είναι ο Νικόλας  Mαρτίνος, γιος του Nτίνου, που επιμένει σε μια ποιοτική αναπτυξιακή πολιτική. Το προηγούμενο διάστημα η εταιρεία του συνέχισε να παραλαμβάνει νεότευκτα πλοία Πριν το Seagrace ο Όμιλος παρέλαβε το νεότευκτο MR2 δεξαμενόπλοιο «ST NICHOLAS» χωρητικότητας 50.291 τόνων dw, το οποίο ανέβασε στα 13 τον συνολικό αριθμό των MR2 δεξαμενόπλοιων. Στα μέσα του περασμένου Aυγούστου ο Όμιλος παρέλαβε ένα ακόμη νεότευκτο, το MR2 δεξαμενόπλοιο SEADRIVE, χωρητικότητας 50.291 τόνων dw. Eπίσης, μέσα στο καλοκαίρι απέκτησε και δύο νεότευκτα φορτηγά πλοία, τα SEABULK και SEACHAMPION, με χωρητικότητα 81.400 τόνους DWT, μήκος 229 μέτρα και πλάτος 32 μέτρα, το κάθε ένα. Tα εν λόγω πλοία κατασκευάστηκαν στο ναυπηγείο Nantong COSCO KHI Ship Engineering Co και ανεβάζουν στα οκτώ τα φορτηγά της δύναμης του στόλ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green