Πολλοί μεγαλοαστoί έχουν σπίτια στη Νάπολη ή στη Φλόριντα. Αλλά μην υπολογίζετε ότι θα τους συναντήσετε στο γήπεδο του γκολφ μια τυχαία Τρίτη, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η πόλη της δυτικής ακτής της Φλόριντα αριθμεί 24 εκατομμυριούχους μεταξύ των κατοίκων της που ζουν όλο το χρόνο εκεί. Αλλά περισσότεροι από 100 έχουν σπίτια εκεί και τα χρησιμοποιούν ως περιστασιακά καταλύματα, ιδίως τους μήνες με κρύο καιρό, σύμφωνα με μια νέα έκθεση των εταιρειών New World Wealth και Henley & Partners, που μελετούν τον πλούτο.

Ο αριθμός αυτός επισκιάζεται από εποχιακά “hotspots” όπως τα Χάμπτονς στη Νέα Υόρκη. Περισσότεροι από 700 υπερπλούσιοι συρρέουν σε δεύτερες κατοικίες εκεί, συνήθως κατά την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού. Αυτό διογκώνει τις τάξεις των πλούσιων κατοίκων κατά 2.700%, σε αντίθεση με τους 25 που ζουν εκεί μόνιμα, σύμφωνα με την έκθεση.

Τουρισμός: Οι παγκόσμιοι γίγαντες στρέφονται στα all-inclusive ξενοδοχεία

Η μελέτη

Η New World Wealth, μια εταιρεία με έδρα τη Νότια Αφρική, ανέλυσε πληροφορίες για το 2022 σχετικά με άτομα που κατέχουν 100 εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσιμα περιουσιακά στοιχεία και, για πρώτη φορά, συγκέντρωσε ένα δείγμα από πόλεις των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Αφρικής. Η μελέτη επισημαίνει τη μεγάλη συρροή πλούτου κατά τους μήνες αιχμής των διακοπών, καθώς οι πλούσιοι του κόσμου αποσύρονται στις δευτερεύουσες κατοικίες τους.

«Πάντα υπήρχε μια διαφωνία γύρω από τις στατιστικές πλούτου σχετικά με το πόσοι άνθρωποι ζουν πραγματικά σε μια πόλη και πόσοι έχουν σπίτια εκεί», δήλωσε ο Andrew Amoils, επικεφαλής έρευνας της New World Wealth. Τα στοιχεία αυτά ενδιαφέρουν συχνά τις εταιρείες και τους εκπροσώπους που θέλουν να προσελκύσουν πελάτες μεγάλου πλούτου, όπως οι εταιρείες λιανικής πώλησης πολυτελών ειδών, οι σύμβουλοι επενδύσεων, οι πολεοδόμοι και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, δήλωσε η Σάρα Νίκλιν, εκπρόσωπος της Henley & Partners.

Η περίπτωση του Άσπεν

Μία από τις πιο μεγάλες συρροές πλούτου λαμβάνει χώρα στο Άσπεν. Μόνο έξι εκατομμυριούχοι ζουν στον χιονοδρομικό παράδεισο , ενώ περισσότεροι από 200 έρχονται για μια εποχική επίσκεψη που αποτελεί αύξηση άνω του 3.000%, σύμφωνα με την εταιρεία. Στην πραγματικότητα, μετακομίζουν τόσοι πολλοί κανούριοι εκατομμυριούχοι στο Άσπεν που η πόλη έχει ονομαστεί “Wall Street West”.

Οι υπερπλούσιοι αποσύρονται επίσης μαζικά σε δευτερεύουσες κατοικίες στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας, στο Σεν Τροπέ της Γαλλίας, στο Λουγκάνο της Ελβετίας και στο Κέιπ Τάουν.

Περισσότεροι από 800 εκατομμυριούχοι πηγαίνουν σε ακίνητα στο Μαϊάμι και στο νησί Μαϊάμι Μπιτς, σε σύγκριση με περίπου 160 που ζουν εκεί όλο το χρόνο.

Ορισμένοι από αυτούς τους 800 μπορεί επίσης να υπολογίζονται στα στοιχεία για το Άσπεν ή τις άλλες πόλεις, εάν περνούν επίσης χρόνο στα σπίτια τους εκεί, δήλωσε ο Amoils. Στο Παρίσι, υπάρχουν περισσότεροι από 300 πάμπλουτοι ιδιοκτήτες σπιτιών, αλλά μόνο 126 που ζουν στην πόλη του φωτός σε μόνιμη βάση.

Εν τω μεταξύ, το μικροσκοπικό Carmel-by-the-Sea, το οποίο έχει μόνο 3.196 κατοίκους σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής των ΗΠΑ του 2021, περιλαμβάνει περισσότερους από 150 πάμπλουτους ιδιοκτήτες ακινήτων. Μόνο 40 από αυτούς είναι μόνιμοι κάτοικοι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή