Προς πώληση βγήκε και επίσημα το «Blair Estate», ένα σπίτι που βρίσκεται στη γειτονιά του Χόλιγουντ Χιλς του Λος Άντζελες και αξίζει κάτι λιγότερο από 15,5 εκατομμύρια δολάρια. Ο πωλητής είναι ο δημιουργός της σειράς «Mad Men» Μάθιου Γουίνερ, ο οποίος έζησε εκεί για πάνω από δέκα χρόνια με την αρχιτέκτονα πρώην σύζυγό του, Λίντα Μπρέτλερ.

Το «Blair Estate» χτίστηκε το 1924 από τον Τζορτζ Χ. Φρέλινγκ για τον διάσημο εργολάβο Τζον Χ. Μπλερ. Χτισμένο με στοιχεία ισπανικής μεσογειακής αρχιτεκτονικής, το Blair Estate είναι ένα από τα πιο θρυλικά κτήματα στο Χόλιγουντ, διάσημο για την πολυτελή αρχιτεκτονική του, την κεντρική τοποθεσία και τους αξιόλογους ιδιοκτήτες του όλα αυτά τα χρόνια. Το σπίτι των 1.000  τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται εντός έκτασης 1 στρέμματος και διαθέτει επτά υπνοδωμάτια, οκτώ μπάνια και έναν ξεχωριστό ξενώνα τριών επιπέδων.

Γιατί οι διάσημοι του Χόλιγουντ σπεύδουν να… ξεφορτωθούν τις επαύλεις τους

Όταν χτίστηκε το σπίτι, ο Φρέλινγκ προσπάθησε να δημιουργήσει το καλύτερο παράδειγμα ισπανικής μεσογειακής αρχιτεκτονικής. Το ακίνητο έχει παρουσιαστεί σε πολλά περιοδικά και βιβλία, συμπεριλαμβανομένου του Architectural Digest το 1926.

«Αρχικά ανήκε σε έναν από τους πιο επιτυχημένους εργολάβους στην πρώιμη ιστορία του Λος Άντζελες και πιο πρόσφατα ανακαινισμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα ιδιοκτήτη του, το Blair Estate βρισκόταν υπό την σχολαστική διαχείριση επαγγελματιών των οποίων το έργο ζωής συνίσταται στη δημιουργία εξαιρετικών και λειτουργικών σπιτιών», λέει το μεσιτικό γραφείο Compass. «Το επίπεδο λεπτομέρειας της αποκατάστασης είναι εξαιρετικά προσεγμένο, με σχεδιαστικά στοιχεία που έχουν έρθει από βίλες στην Ιταλία και τη Γαλλία για να δώσουν στο σπίτι μια αυθεντική αίσθηση. Τα νέα προσαρμοσμένα χαρακτηριστικά παραπέμπουν στη Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ—όπως η αίθουσα προβολών τελευταίας τεχνολογίας εμπνευσμένη από τα θρυλικά αιγυπτιακά και κινεζικά θέατρα, τα οποία περιλαμβάνουν ακόμη και φωτιστικά που διασώθηκαν από τη δεκαετία του 1920».

Το γραφικό σπίτι είναι απομονωμένο, κρυμμένο μακριά από το δρόμο και προσβάσιμο μέσω ενός μεγάλου δρόμου. Οι χώροι που θυμίζουν πάρκο διαθέτουν μεγάλο γκαζόν, ώριμα δέντρα και περιποιημένο τοπίο και μονοπάτια. Είναι μια πραγματική όαση, με πισίνα, σπήλαιο και λίμνη. Τα μεγάλα δωμάτια του κεντρικού επιπέδου ανοίγουν σε μια βεράντα, έτσι ώστε σχεδόν κάθε δωμάτιο στον κύριο όροφο να συνδέεται με κάποιο τρόπο με το εξωτερικό. Στον επάνω όροφο, υπάρχει μια κύρια σουίτα με βεράντα 40 τετραγωνικών μέτρων.

Υπάρχουν πολλά σχεδιαστικά στοιχεία σε στυλ της δεκαετίας του 1920, όπως χειροποίητα πλακάκια στα μπάνια. Υπάρχουν επίσης λεπτομέρειες από μεγάλες βίλες στην Ιταλία, την Αγγλία και τη Γαλλία, όπως βιτρό, φωτιστικά και άλλα σχεδιαστικά στοιχεία. Εν τω μεταξύ, τα καλούπια στην αίθουσα πρωινού μιμούνται εκείνα του Griffith Observatory και το μπαρ της πισίνας loggia ήταν εμπνευσμένο από το κλασικό εστιατόριο του Χόλιγουντ Musso and Frank.

«Το Blair Estate είναι το κατεξοχήν κτήμα του Παλιού Χόλιγουντ, με απίστευτα διατηρημένη ισπανική αρχιτεκτονική της δεκαετίας του 1920 και ανέσεις για τη σύγχρονη ζωή. Λίγα ακίνητα στο Λος Άντζελες μπορούν να καυχηθούν ότι δημοσιεύτηκαν στο Architectural Digest πριν από σχεδόν 100 χρόνια και επίσης εμφανίζονται στο εξώφυλλο περιοδικών του σήμερα. Αυτός είναι ο ορισμός του διαχρονικού στυλ, και όταν επενδύεις σε ένα ακίνητο αυτού του διαμετρήματος, γιατί να μην επιλέξεις κάτι που θα είναι τέλειο για τα επόμενα εκατό χρόνια;».

Άλλες παροχές περιλαμβάνουν χώρο ψυχαγωγίας, αίθουσα κρασιού και εσωτερικό-εξωτερικό μπαρ. Υπάρχει επίσης ένας τριώροφος ξενώνας που χρησιμοποιείται ως γραφείο και γυμναστήριο, αλλά μπορεί να μετατραπεί σε οτιδήποτε επιθυμούν οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή