Ο τελευταίος γύρος περικοπών θέσεων εργασίας που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο από την Meta, ξεκίνησε την Τετάρτη με τις απολύσεις εργαζομένων σε τεχνικούς ρόλους, σύμφωνα με το CNBC.

Εργαζόμενοι με τεχνικό υπόβαθρο, όπως στη μηχανική λογισμικού και στον προγραμματισμό γραφικών, ανακοίνωσαν στο LinkedIn ότι απολύθηκαν από την εταιρεία την Τετάρτη, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και η Meta.

Bank of America: Σχεδιάζει 4.000 απολύσεις

Eρχονται και νέες απολύσεις;

Ένας υπάλληλος που απολύθηκε είπε στο CNBC ότι η Meta σχεδιάζει να περικόψει ρόλους, όπως οι χρηματοοικονομικοί υπάλληλοι, στελέχη της νομικής υπηρεσίας και οι εργαζόμενοι στο HR, από τον Μάιο. Ο υπάλληλος, ανέφερε ότι η Μeta πρότεινε οι ομάδες τεχνολογίας που δεν επηρεάστηκαν από τις περικοπές της Τετάρτης  να συμπεριληφθούν στις απολύσεις τον επόμενο μήνα.

Οι αναρτήσεις στο LinkedIn έδειξαν ότι πολλά άτομα που εργάζονταν ως προγραμματιστές παιχνιδιών επηρεάστηκαν επίσης από τις απολύσεις.

«Χάρηκε» η Wall

«Ξύπνησα σήμερα το πρωί με τα δυσάρεστα νέα ότι ήμουν ένας από τους πολλούς απολυμένους σήμερα», έγραψε ένας διευθυντής επιχειρηματικού προγράμματος του Facebook, στο LinkedIn .

Με τα έσοδα από διαφημίσεις να κατρακυλούν πέρυσι και την τιμή της μετοχής σε ελεύθερη πτώση, η μητρική του Facebook ανακοίνωσε τον πρώτο γύρο απολύσεων τον Νοέμβριο, επηρεάζοντας περίπου 11.000 εργαζόμενους. Στη συνέχεια, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mαρκ Ζάκεμπεργκ, κήρυξε το 2023 «έτος αποτελεσματικότητας» και προχώρησε σε ένα σχέδιο επιπλέον περικοπών 10.000 θέσεων εργασίας τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα το κόστος αναδιάρθρωσης να κυμαίνεται μεταξύ 3 και 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως είπε τότε ο Ζάκερμπεργκ, ο νέος γύρος απολύσεων του Απριλίου στοχεύει τεχνικούς. Επιπλέον, ανέφερε ότι περικοπές στους επιχειρηματικούς ομίλους θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Μαΐου.

Η Wall Street επικρότησε τη μείωση του προσωπικού. Οι μετοχές της Meta έχουν εκτοξευθεί κατά 81% φέτος, αφού έχασαν περίπου τα δύο τρίτα της αξίας τους πέρυσι. Τα έσοδα μειώνονται για τρία συνεχόμενα τρίμηνα και οι αναλυτές προβλέπουν άλλη μια τριμηνιαία πτώση όταν η Meta ανακοινώσει τα κέρδη του πρώτου τριμήνου την επόμενη εβδομάδα.

Το metaverse

Ενώ η βασική της δραστηριότητα είναι βυθισμένη στην ύφεση των διαδικτυακών διαφημίσεων, η Meta ξοδεύει δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο για την ανάπτυξη τεχνολογίας για το metaverse, αντιπροσωπεύοντας ένα τεράστιο και ριψοκίνδυνο στοίχημα σε μια αναδυόμενη αγορά που δεν έχει ακόμη καταρρεύσει. Το περασμένο τρίμηνο, η μονάδα Reality Labs της Meta, στην οποία ανατέθηκε η κατασκευή του metaverse, κατέγραψε λειτουργική ζημία 4,28 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανεβάζοντας τις συνολικές απώλειες της μονάδας για το 2022 σε 13,72 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Αλεξοπούλου: Το αεροδρόμιο «Λυδία» αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχούς συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
Επικαιρότητα |

Θεμελίωση του αεροδρομίου «Λυδία» στην Καβάλα

Το αεροδρόμιο θα υπηρετεί τη Γενική Αεροπορία, στην οποία εντάσσονται πτητικές δραστηριότητες που δεν αφορούν σε μείζονες εμπορικούς ή στρατιωτικούς σκοπούς, όπως η εκπαίδευση των επαγγελματιών πιλότων

Ακρίβεια: «Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Απεργία στο Δημόσιο στις 21 Μαΐου
Επικαιρότητα |

«Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Σε απεργία το Δημόσιο

Η ακρίβεια συνεχίζει να «ροκανίζει» το εισόδημα των Ελλήνων – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα και τα καύσιμα «στριμώχνουν» τους πολίτες, ενώ το πρόβλημα της πανάκριβης στέγασης διογκώνεται