Είναι «κρίσιμο» αυτή την περίοδο να επικεντρωθούν στους πελάτες και να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία της Credit Suisse προέτρεψε τους εργαζόμενους ο διευθύνων σύμβουλος  της UBS, Σέρτζιο Ερμότι, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που είδε το Reuters.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους εαυτούς μας να αποσπαστούν υπερβολικά από τις προσπάθειες ενοποίησης» γράφει ο Ερμότι. «Είναι ζωτικής σημασίας για εμάς να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στην υποστήριξη των πελατών μας και στη να διατηρήσουμε την υψηλή λειτουργία».

UBS -Credit Suisse: Τα πέντε μεγάλα στοιχήματα στο ντιλ [γράφημα]

Ο Ερμότι επέστρεψε την προηγούμενη εβδομάδα στο τιμόνι της UBS για αν ηγηθεί της εξαγοράς της Credit Suisse, η οποία δημιουργεί μια τράπεζα με ενεργητικό 1,6 τρισ. δολαρίων και προσωπικό που ξεπερνά τα 12.000.

Στην πρώτη του επικοινωνία με το προσωπικό της Credit Suisse μετά την ανάληψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου της UBS, ο Ερμότι εξήγησε ότι θα υπάρξουν «αλλαγές και δύσκολες αποφάσεις».

Παρόλα αυτά, προσπάθησε να κατευνάσει την αγωνία των υπαλλήλων που ανησυχούν για μαζικές απολύσεις. Το Σαββατοκύριακο η ελβετική εφημερίδα Tages-Anzeiger δημοσίευσε ρεπορτάζ επικαλούμενη πηγή υψηλόβαθμο στέλεχος της UBS, το οποίο ανέφερε ότι η τράπεζα θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 20-30%

Ο αντιπρόεδρος της UBS,  Λούκας Γκαχγουίλερ μιλώντας στους μετόχους της τράπεζας την Τετάρτη είπε ότι είναι πολύ νωρίς για εικασίες σχετικά με περικοπές θέσεων εργασίας.

Ο Eρμότι ζήτησε από το προσωπικό να κάνει υπομονή ενώ η εταιρεία επεξεργάζεται τις επόμενες κινήσεις της.

«Αν και είναι πολύ νωρίς για εικασίες σχετικά με την τελική κατάσταση της νέας τράπεζας έχετε τη δέσμευσή μου ότι θα φερθούμε δίκαια σε όλους τους εργαζόμενους τόσο της Credit Suisse όσο και της UBS», έγραψε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή