Με σημαντικές απώλειες έκλεισε η Wall Street, με τα εταιρικά αποτελέσματα να μην ικανοποιούν ούτε και σήμερα μια αγορά που αναζητά ενδείξεις για την επίδραση της νομισματικής πολιτικής στην πραγματική οικονομία και τα μηνύματα που παίρνει να είναι αρνητικά.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,32% στις 33.788 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,59% στις 4.129 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,80% στις 12.059 μονάδες.

Πετρέλαιο: Πτώση κατά 2 δολάρια το βαρέλι

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι μετοχές της Tesla, οι οποίες έχασαν πάνω από 10%. Οι ανησυχίες για τις πιέσεις στα περιθώρια κέρδους επιβάρυναν τις μετοχές της, καθώς η εταιρεία μείωσε τις τιμές σε ορισμένα από τα αυτοκίνητά της. Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων σημείωσε μείωση άνω του 20% τόσο στα καθαρά κέρδη όσο και στα κέρδη GAAP σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα τόσο της AT&T όσο και της American Express δεν κατάφεραν να μετριάσουν τις ανησυχίες της αγοράς. Η εταιρεία πληρωμών, American Express υποχώρησε κατά 2% καθώς τα κέρδη ανά μετοχή έπεσαν κάτω από τις εκτιμήσεις, ενώ η AT&T έχασε πάνω από 10%.

Μέχρι στιγμής περίπου το 16% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει κέρδη, σύμφωνα με την FactSet. Η έλλειψη προβλέψεων και καθοδηγήσεων για τα κέρδη, ωστόσο, έχει αρχίσει να ανησυχεί ορισμένους επενδυτές.

Τι αναμένουν οι αγορές από την Fed

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης Τζον Γουίλιαμς δήλωσε ότι ο πληθωρισμός παραμένει ένα ζήτημα για την αμερικανική οικονομία, αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πού πιστεύει ότι πρέπει να κινηθεί η πολιτική. “Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός και θα χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία νομισματικής πολιτικής μας για να αποκαταστήσουμε τη σταθερότητα των τιμών”, δήλωσε ο Γουίλιαμς

Οι αγορές αναμένουν ευρέως ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίασή της και ο Γουίλιαμς δεν αντέκρουσε αυτή την εκτίμηση. Μάλιστα σημείωσε ότι το τραπεζικό σύστημα έχει “σταθεροποιηθεί” μετά την αναταραχή του Μαρτίου και δήλωσε ότι δεν αναμένει η οικονομία να διολισθήσει προς την ύφεση.

Στα μάκρο της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν στις 245.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 15 Απριλίου 2023. Οι αναλυτές δεν ανέμεναν κάποια άνοδο, εκτιμώντας πως θα παραμείνουν έτσι στις 240.000. Την ίδια ώρα, οι συνεχιζόμενες αιτήσεις έφτασαν τις 1.865 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street