Επένδυση-μαμούθ ύψους 2,2 δισ. δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες, σχεδιάζει για τα επόμενα τρία χρόνια η ιδιοκτήτρια καταστημάτων IKEA, Ingka Group, με στόχο να κερδίσει τους Αμερικανούς καταναλωτές την ώρα, που μεγάλα ονόματα του κλάδου κλείνουν τα καταστήματά τους.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση της εταιρείας σε μία μόνο χώρα.

Ο δυσλεξικός «τεμπέλης» με τα σπίρτα που έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Η Σουηδική ΙΚΕΑ, η οποία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στις ΗΠΑ το 1985, κοντά στη Φιλαδέλφεια, επιδιώκει να κερδίσει μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ, καθώς οι καταναλωτές που δεν έχουν χρήματα αναζητούν πιο προσιτά προϊόντα.

«Σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ βλέπουμε ευκαιρίες, αλλά θα έλεγα ιδιαίτερα στο Νότο, όπου παρατηρείται μεγάλη ζήτηση στην οποία δεν έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής να ανταποκριθούμε», δήλωσε ο Tolga Öncü, επικεφαλής της IKEA Retail στον Όμιλο Ingka.

Πώς έφτασε στην ισότητα των φύλων η ΙΚΕΑ – Το παράδειγμα με τη… σάουνα

Δυναμική επέκταση

Η Ingka ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ανοίξει οκτώ νέα μεγάλα καταστήματα IKEA και εννέα μικρότερα καταστήματα, καθώς και να αναβαθμίσει υπάρχοντα καταστήματα στις ΗΠΑ, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της ΙΚΕΑ από πωλήσεις μετά τη Γερμανία.

Ο Öncü είπε ότι οι συγκεκριμένες τοποθεσίες για τα καταστήματα δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί. Τα νέα καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων εννέα «σημείων σχεδίου και παραγγελίας», μικρότερα καταστήματα όπου οι πελάτες μπορούν να λάβουν συμβουλές και να παραγγείλουν έπιπλα, είναι επιπλέον των ήδη προγραμματισμένων εγκαινίων της ΙΚΕΑ στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο και στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια.

Καθώς οι καταναλωτές ξοδεύουν λιγότερα, οι μεγάλοι λιανοπωλητές Walmart και η διαδικτυακή εταιρεία λιανικής επίπλων Wayfair περικόπτουν θέσεις εργασίας και κλείνουν καταστήματα , δημιουργώντας μια ευκαιρία για την IKEA να αγοράσει φθηνότερους χώρους καταστημάτων και αποθηκών. Η επέκταση του ΙΚΕΑ θα δημιουργήσει 2.000 θέσεις εργασίας, είπε η Ingka.

«Υπάρχουν τοποθεσίες που δεν ήταν διαθέσιμες στο παρελθόν, υπάρχουν ευκαιρίες για να επιταχύνουμε τις επενδύσεις για την απόκτηση γης και μέρη για να φέρουμε την ΙΚΕΑ πιο κοντά στους πολλούς ανθρώπους», δήλωσε ο Öncü.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή