Τερματίζει τις δραστηριότητές της, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο, η Συνομοσπονδία Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI), στον απόηχο των αποκαλύψεων του Guardian για βιασμό που ενέτεινε την κρίση στον επιχειρηματικό όμιλο.

Ηδη, μεγάλα βρετανικά εταιρικά ονόματα όπως η NatWest, η John Lewis και η Virgin Media O2 αποχώρησαν από τον βρετανικό ΣΕΒ, που εκπροσωπεί 190.000 επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Βρετανίας,

Σκάνδαλο στο βρετανικό ΣΕΒ (CBI): Εργαζόμενες καταγγέλλουν ότι βιάστηκαν από στελέχη ομοσπονδίας εργοδοτών

Το διοικητικό συμβούλιο της CBI ανακοίνωσε ότι αναστέλλει κάθε δραστηριότητα μέλους και πολιτικής μέχρι την έκτακτη γενική συνέλευση τον Ιούνιο, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπο με μάχη για την επιβίωσή της.

Τα δημοσιεύματα του Guardian

Μετά τις καταγγελίες για βιασμό και την είδηση για αστυνομική έρευνα την περασμένη εβδομάδα, η εφημερίδα Guardian έφερε στη δημοσιότητα την καταγγελία μιας δεύτερης γυναίκας, που είπε ότι είχε βιαστεί από δύο συναδέλφους του CBI.

ατηγόρησε την κουλτούρα του CBI για την έλλειψη υποστήριξης μετά το περιστατικό, ενώ πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα ότι μια τρίτη γυναίκα που δήλωσε ότι την είχε καταδιώξει συνάδελφος του CBI αποθαρρύνθηκε από το να το καταγγείλει στην αστυνομία.

Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, ο βρετανικός ΣΕΒ δήλωσε ότι προχωράει σε επείγουσα εκ βάθρων επανεξέταση της κουλτούρας του και ότι θα απαντήσει στην έρευνα της δικηγορικής εταιρείας Fox Williams στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα εκθέσει τα σχέδιά του για αλλαγή.

«Ενώ το CBI δεν γνώριζε προηγουμένως τις πιο σοβαρές καταγγελίες, είναι ζωτικής σημασίας να διερευνηθούν διεξοδικά τώρα και συνεργαζόμαστε στενά με την αστυνομία», δήλωσε ο πρόεδρος του CBI Brian McBride.

Το CBI, ιδρύθηκε με βασιλικό καταστατικό το 1965, ενώ το διοικητικό συμβούλιο ανέφερε σε δήλωση ότι «πρέπει να αλλάξουν πολλά» για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων.

«Το CBI συμμερίζεται το σοκ και την αποστροφή για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον οργανισμό μας και για τις προηγούμενες αποτυχίες που επέτρεψαν να συμβούν αυτά τα γεγονότα. Λυπούμαστε βαθιά και εκφράζουμε τη βαθιά μας συμπαράσταση στις γυναίκες που έχουν υπομείνει αυτές τις φρικτές εμπειρίες. Ακούσαμε προσεκτικά τι είπαν οι συνάδελφοί μας, τα μέλη και οι ενδιαφερόμενοι φορείς τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες. Ακούσαμε δυνατά και ξεκάθαρα ένα αίτημα για εκτεταμένες αλλαγές. Λαμβάνουμε μέτρα για την αντιμετώπιση των αδυναμιών μας, αλλά αναγνωρίζουμε ότι δεν είναι ακόμη επαρκή ώστε να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη των συναδέλφων, των μελών μας και της ευρύτερης επιχειρηματικής κοινότητας. Γνωρίζουμε ότι θα χρειαστεί χρόνος για να ξαναχτίσουμε την εμπιστοσύνη στον σκοπό και τον πολιτισμό μας. Για να δώσουμε στην ομάδα μας και στους πρώην συναδέλφους μας τον χώρο να θεραπεύσουν τις παθογένειες», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή