Μια νέα συμφωνία αμοιβών πρότεινε η διοίκηση της βρετανικής εταιρείας ταχυδρομικών υπηρεσιών και ταχυμεταφορών Royal Mail στο συνδικάτο εργαζομένων στις επικοινωνίες (CWU) φιλοδοξώντας να δώσει ένα τέλος στη μακροχρόνια αντιπαράθεση των δύο πλευρών.

Εάν τα μέλη του συνδικάτου CWU αποδεχτούν την προτεινόμενη αύξηση μισθών κατά 10% σε βάθος τριών ετών, αυτό θα σημάνει το τέλος της διαμάχης για τις θέσεις και τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία που οδήγησαν σε μια σειρά αποχωρήσεων πέρυσι.

Smart lockers: Πόσο πιο κοντά φέρνουν το «τελευταίο μίλι»

Τα μέλη του CWU θα ψηφίσουν επί της εργοδοτικής πρότασης τις επόμενες εβδομάδες, αλλά η διοίκηση του συνδικάτου τόνισε πως πρόκειται για μια «καλή» συμφωνία.

Αυξήσεις 10% σε βάθος τριετίας

Η Royal Mail ανακοίνωσε ότι η συμφωνία περιλάμβανε αύξηση μισθών κατά 10% και εφάπαξ ενίσχυση ύψους 500 λιρών. Αυτή η πρόταση περιλαμβάνει μια προηγούμενη αύξηση κατά 2% από τον Απρίλιο του 2022, μια ενοποιημένη αύξηση κατά 6% από τον Απρίλιο του 2023 και μια επιπλέον αύξηση κατά 2% από τον Απρίλιο του 2024.

Η μητρική εταιρεία της Royal Mail, International Distributions Services, δήλωσε ότι εάν η συμφωνία εγκριθεί από τα μέλη του CWU, θα πρόκυπτε ένα «καλό αποτέλεσμα για τους πελάτες, τους υπαλλήλους και τους μετόχους».

Ο Dave Ward, γενικός γραμματέας του CWU, δήλωσε από την πλευρά του: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και πιστεύουμε πως αν οι εργαζόμενοι δουν αυτή τη συμφωνία στο πλαίσιο του μεγέθους αυτής της αντιπαράθεσης που είχαμε, τότε θα τη δουν ως μια καλή συμφωνία που θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου».

Η Royal Mail επισήμανε ότι οι επιχειρησιακές αλλαγές ως μέρος της συμφωνίας θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα, ιδιαίτερα στον τομέα των δεμάτων της επόμενης ημέρας, θα μειώσουν το κόστος και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και θα βελτιώσουν την ποιότητα των υπηρεσιών για τους πελάτες της.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης δέσμευση για να μην γίνουν απολύσεις και καλύπτει αλλαγές στα επιδόματα ασθενείας, τα πρότυπα παρακολούθησης, τη συνταξιοδότηση λόγω ασθένειας και την ανανέωση των συμβάσεων για νέους εργαζόμενους.
Περίπου 115.000 μέλη της CWU που εργάζονται για τη Royal Mail είχαν έρθει σε έντονη αντιπαράθεση με την εταιρεία για τους μισθούς από την άνοιξη του 2022. Η CWU είχε τονίσει τότε ότι η προσφορά που έγινε δεν ήταν αρκετή, με τους εργαζόμενους να πιέζονται οικονομικά από τον πληθωρισμό και την άνοδο του κόστους ζωής.

Το σωματείο αντιτάχθηκε επίσης στις προτεινόμενες αλλαγές στο καθεστώς εργασίας και ιδιαίτερα στην επιβολή ως υποχρεωτικής της κυριακάτικης εργασίας.

Από εκείνο το διάστημα έγιναν αρκετές απεργιακές κινητοποιήσεις στη Royal Mail και ειδικά πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις υπηρεσίες της εταιρείας προς τους πελάτες της.
Σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας, οι απεργίες κόστισαν της κόστισαν 200 εκατομμύρια λίρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα