Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι οι στρατιωτικές ομάδες έρευνας της χώρας εντόπισαν περίπου 500 πτώματα Ρώσων στρατιωτών, έναν αριθμό αντίστοιχο με τις σορούς των Ουκρανών στρατιωτών.

Σύμφωνα με CNN, το Κίεβο σχεδιάζει να στείλει τις σορούς των Ρώσων στρατιωτών στην πατρίδα τους, ωστόσο απαιτεί από τη Μόσχα να επιστρέψουν στην Ουκρανία όλοι οι Ουκρανοί στρατιώτες που έχουν αιχμαλωτιστεί από την έναρξη του πολέμου και μετά.

Ο συνταγματάρχης Βολοντίμιρ Λιαμζίν, ο οποίος ηγείται του κεντρικού Τμήματος Πολιτικής και Στρατιωτικής Συνεργασίας του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, είπε ότι οι ομάδες του ερεύνησαν σχεδόν 600 τοποθεσίες σε αναζήτηση αγνοουμένων στρατιωτών.

Ο Λιαμζίν τόνισε ότι η επιχείρηση αναζήτησης και ανάκτησης περιλαμβάνει ένα σύνθετο σύνολο εργασιών από ειδικούς που ερευνούν το έδαφος για νάρκες και άλλα εκρηκτικά. Τόνισε ότι δεν ήταν ασφαλές για τους άμαχους να μπουν σε περιοχές κοντά στην πρώτη γραμμή.

«Δυστυχώς, υπάρχουν περιπτώσεις εκρήξεων και τραυματισμών. Επομένως, είναι λογικό να εργάζονται μόνο στρατιωτικές ομάδες στη γραμμή επαφής», συμπλήρωσε.

Ουκρανία: Μακρύς ο δρόμος της ένταξης σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ

Για την επιστροφή των αιχμαλώτων

«Εάν υπάρχει τουλάχιστον μια μικρή ελπίδα ότι αυτό το άτομο είναι ζωντανό, θα απαιτήσουμε από τη (σ.σ. Ρωσία) να επιστρέψει αυτό το άτομο στο σπίτι. Η δουλειά δεν θα σταματήσει μέχρι να επιστρέψουμε όλους, ζωντανούς και νεκρούς», δήλωσε ο Μποχντάν Οκχριμένκο, στέλεχος του Συντονιστικού Αρχηγείου Μεταχείρισης Αιχμαλώτων Πολέμου.

Ο Οκχριμένκο, μιλώντας σε εκδήλωση στο Κίεβο, τόνισε ότι περίπου 2.230 Ουκρανοί αιχμάλωτοι έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους από το ξέσπασμα του πολέμου και μετά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου το 20% αυτών των ανθρώπων είχαν αναφερθεί ως αγνοούμενοι. Τέλος, ο Οκχριμένκο σημείωσε ότι δεν υπήρξε «καμία επιβεβαίωση, κανένα στοιχείο» ότι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονταν σε αιχμαλωσία, επομένως χαρακτηρίστηκαν αγνοούμενοι μέχρι να βρεθούν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα