Έντονη μεταβλητότητα και αρκετές αλλαγές προσήμου εμφάνισε και σήμερα η Wall Street, με τα εταιρικά αποτελέσματα να εξακολουθούν να επηρεάζουν τις επενδυτικές κινήσεις, καθώς αποτυπώνουν μια εικόνα για τη γενικότερη «υγεία» της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,20% στις 33.875 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,09% στις 4.137 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,29% στις 12.037 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της C3.ai έχασε 10% μετά την υποβάθμιση από την Wolfe Research. Οι αναλυτές της Wolfe είναι «επιφυλακτικοί» ως προς το ότι η εταιρεία μπορεί να «επιτύχει τους στόχους της για το 2024 και δεν είναι έτοιμη να πετύχει σημαντική αύξηση των εσόδων από την προγραμματισμένη μετάβαση σε ένα μοντέλο κατανάλωσης».

Επίσης, οι μετοχές της προβληματικής Bed Bath & Beyond σημείωσαν πτώση σχεδόν 39%, αφού η διοίκηση κατέθεσε εν τέλει αίτηση πτώχευσης. Η εταιρεία φλέρταρε με το κεφάλαιο 11 εδώ και μήνες, με τα στελέχη της εταιρείας να προειδοποιούν τον Ιανουάριο ότι η εταιρεία είχε απόλυτη ανάγκη από μετρητά. Μια αύξηση κεφαλαίου τον Φεβρουάριο είχε στόχο το 1 δισ. δολάρια, αλλά μόνο 360 εκατομμύρια δολάρια συγκεντρώθηκαν. Τα αρχεία του δικαστηρίου δείχνουν ότι η εταιρεία έχει κάπου μεταξύ 25.001 και 50.000 πιστωτές, συμπεριλαμβανομένων των Pinterest, Keurig και BNY Mellon.

Η αγορά σαφώς αναμένει τα αποτελέσματα από τον τεχνολογικό κλάδο αυτήν την εβδομάδα, τηρώντας επί της ουσίας μια πιο επιφυλακτική στάση για το πως κινήθηκε ο κλάδος στη σκιά της τραπεζικής κρίσης του Μαρτίου. Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσουν αποτελέσματα οι Alphabet, Microsoft, Amazon και Meta.

Περίπου το 76% των εταιρειών του S&P 500 που ανακοίνωσαν κέρδη μέχρι την περασμένη Παρασκευή ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Ωστόσο, τα κέρδη του πρώτου τριμήνου για τις εταιρείες του S&P 500 εκτιμάται ότι θα μειωθούν συνολικά κατά 5,2%, σύμφωνα με τη Refinitiv.

«Πολλές από αυτές τις εταιρείες ελμεταλλεύτηκαν το 2022 για να μεταβιβάσουν όλα τα “κακά” πράγματα στα κέρδη τους», σχολίασε ο Aswath Damodaran, καθηγητής χρηματοοικονομικής στο Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. «Δεν θα εκπλαγώ αν δούμε πολλές θετικές εκπλήξεις από τις ανακοινώσεις των κερδών τους», πρόσθεσε ο Damodaran.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης προσεκτικά τα νέα οικονομικά στοιχεία που θα δώσουν πληροφορίες σχετικά με το αν ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται ή αν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ανακοινώσει άλλη μια αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίασή της στις αρχές Μαΐου. Οι αριθμοί του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο, καθώς και τα στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα του Απριλίου θα ανακοινωθούν μεταξύ ενός καταιγισμού άλλων οικονομικών δεικτών.

«Μέρος του λόγου για τον οποίο επικεντρωνόμαστε τόσο πολύ στα οικονομικά στοιχεία είναι ότι πιστεύουμε ότι η αφήγηση των επενδυτών εξακολουθεί να είναι γύρω από τη Fed και τα επιτόκια. Και πιστεύουμε ότι οι οικονομικές εκθέσεις τις επόμενες επτά έως 10 ημέρες θα είναι ο πραγματικά μεγάλος οδηγός για το τι θα κάνει τελικά η Fed», δήλωσε ο Greg Bassuk, διευθύνων σύμβουλος της AXS Investments.

«Περιμένουμε τα δεδομένα να είναι μεικτά», πρόσθεσε ο Bassuk. «Και πιστεύουμε ότι αυτό θα συνεχίσει να προκαλεί αβεβαιότητα και συνεχή μεταβλητότητα».

Στα μάκρο της ημέρας, η οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή του Σικάγο παρέμεινε αμετάβλητη τον Μάρτιο, αλλά εξακολουθεί να δείχνει προς την κατεύθυνση της επέκτασης. Ο Εθνικός Δείκτης Δραστηριότητας της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σικάγο διαμορφώθηκε στο -0,19 για το μήνα, όπως και το Φεβρουάριο. Μια μέτρηση άνω του -0,7 θεωρείται ένδειξη επέκτασης. Οι δείκτες παραγωγής και μεταποίησης μειώθηκαν, ενώ οι πωλήσεις, οι παραγγελίες και τα αποθέματα αυξήθηκαν. Η απασχόληση κινήθηκε επίσης ανοδικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street