Πτωτικά κινούνται οι τιμές του χρυσού, καθώς οι traders έστρεψαν την προσοχή τους από το ασθενέστερο δολάριο στα επερχόμενα οικονομικά στοιχεία αυτής της εβδομάδας που ενδέχεται να επηρεάσουν την επόμενη απόφαση νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο χρυσός διολίσθησε κατά 0,2% στα 1.978,60 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό υποχώρησαν κατά 0,1% στα 1.988,90 δολάρια.

Bitcoin: Στα 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2024

«Αυτή η αγορά βαδίζει στο νερό βραχυπρόθεσμα, περιμένοντας τα επόμενα οικονομικά στοιχεία που ενδεχομένως θα μπορούσαν να την ταρακουνήσουν προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση», εξηγεί ο διευθυντής συναλλαγών μετάλλων στην High Ridge Futures, Ντέηβιντ Μέργκερ.

Ο χρυσός υποχώρησε κάτω από τα 2.000 δολάρια την περασμένη εβδομάδα λόγω των γερακίσων τόνων στις παρατηρήσεις των αξιωματούχων της Fed και μετά από έρευνες που έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ και τη ζώνη του ευρώ ανέπτυξε ρυθμό τον Απρίλιο.

Οι αγορές βλέπουν τώρα 88% πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων της Fed κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση πολιτικής της 2-3 Μαΐου, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.

«Αν και θα χρειαστεί ένας νέος καταλύτης για να δούμε την τιμή να επιστρέφει πάνω από τα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά, ο χρυσός είναι απίθανο να πέσει κάτω από τα 1.950 δολάρια σύντομα», ανέφερε σε σημείωμά του ο αναλυτής της Kinesis Money, Ρόμπερτ Ροουλινγκ.

Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις για βασικό δείκτη πληθωρισμού που μελετά στενά η Fed, τον βασικό δείκτη PCE (προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες), καθώς και τον τριμηνιαίο ρυθμό ανάπτυξης του αμερικανικού ΑΕΠ, που αναμένεται αργότερα αυτή την εβδομάδα.

«Εάν οι ΗΠΑ εισέλθουν σε ύφεση αργότερα μέσα στο έτος, η Fed είναι πιθανό να μειώσει τα επιτόκια, μειώνοντας τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και την ισχύ του δολαρίου. Αυτό θα μπορούσε να ωθήσει την τιμή του χρυσού υψηλότερα από τα 2.000 δολάρια/ουγγιά», αναφέρουν οι αναλυτές της Heraeus.

Η πλατίνα σημείωσε πτώση 3,7% στα 1.082,64 δολάρια η ουγγιά και το παλλάδιο σημείωσε παρόμοια πτώση στα 1.543,36 δολάρια. Το ασήμι υποχώρησε κατά 0,2% στα 24,97 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές