Υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας και σταθμίζουν την επικείμενη απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε κατά 4 μονάδες βάσης στο 3,538%. Η απόδοση του 2ετούς διαπραγματευόταν για τελευταία φορά στο 4,154% μετά από πτώση άνω των 3 μονάδων βάσης.

Wall Street: Εν αναμονή των big tech αποτελεσμάτων

Οι επενδυτές εξετάζουν τι θα μπορούσε να ακολουθήσει για την αμερικανική οικονομία μετά τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα και σχημάτιζαν μια μικτή εικόνα για την οικονομία.

Η ανάγνωση του δείκτη μεταποίησης της Philadelphia Fed την Πέμπτη για τον Απρίλιο έδειξε ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή συνέχισε να συρρικνώνεται, και μάλιστα σημαντικά περισσότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως. Την Παρασκευή, τα έκτακτα στοιχεία του δείκτη PMI για τον Απρίλιο ήταν υψηλότερα των προσδοκιών τόσο στον τομέα των υπηρεσιών όσο και στον τομέα της μεταποίησης.

Αρκετά βασικά στοιχεία αναμένονται αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των παραγγελιών διαρκών αγαθών την Τετάρτη, του ΑΕΠ την Πέμπτη και του δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών την Παρασκευή.

Ο τελευταίος είναι ένας από τους αγαπημένους δείκτες πληθωρισμού της Fed και ως εκ τούτου θα μπορούσε να επηρεάσει τις επόμενες κινήσεις πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, συμπεριλαμβανομένης της νέας απόφασης για τα επιτόκια, στην επόμενη συνεδρίασή της στις 2-3 Μαΐου. Πολλοί επενδυτές αναμένουν ότι τότε θα ανακοινωθεί περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές