Μικρότερα από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές είναι τα καθαρά κέρδη της UBS για το πρώτο τρίμηνο του 2023.

UBS: Αλλαγές στο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών μετά την εξαγορά της Credit Suisse

Σύμφωνα με τα πρώτα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώνει η ελβετική τράπεζα μετά την εξαγορά σωτηρίας της Credit Suisse, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,03 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, μειωμένα κατά 52% σε ετήσια βάση.

Οι αναλυτές ανέμεναν ότι τα καθαρά κέρδη θα διαμορφώνονταν σε 1,75 δισ. δολάρια σύμφωνα με τη Refinitiv.

Η ελβετική τράπεζα αύξησε τις προβλέψεις της ύψους 665 εκατομμυρίων δολαρίων μετά από τη δικαστική διαμάχη για τίτλους που υποστηρίζονται από στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNBC.

«Η σταθερή υποκείμενη απόδοσή μας και οι ισχυρές εισροές μας αυτό το τρίμηνο καταδεικνύουν ότι συνεχίζουμε να είμαστε πηγή σταθερότητας για τους πελάτες μας σε περιόδους σημαντικής αβεβαιότητας», δήλωσε ο CEO της τράπεζας Σέρτζιο Ερμότι.

Άλλα σημαντικά σημεία των οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας είναι τα εξής:

·       Τα έσοδα έφτασαν τα 8,75 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 9,38 δισεκατομμυρίων πριν από ένα χρόνο

·       Τα λειτουργικά έξοδα ήταν 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια από 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο

·       Ο δείκτης κεφαλαίου CET 1, μέτρο της φερεγγυότητας των τραπεζών, έφτασε στο 13,9% έναντι 14,1% πριν από ένα χρόνο

Η UBS ανακοίνωσε επίσης ότι προσέλκυσε 28 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδυτικά κεφάλαια, εκ των οποίων τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια καταγράφηκαν τις τελευταίες 10 ημέρες του Μαρτίου, δηλαδή μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της Credit Suisse.

Οι μετοχές της UBS έχουν εκτιναχθεί περισσότερο από 10% μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς τής ανταγωνίστριάς της που κατέρρευσε. Εκείνη την εποχή, η UBS είχε ανακοινώσει ότι η συμφωνία, με τη διαμεσολάβηση των ελβετικών ρυθμιστικών αρχών, θα δημιουργήσει έναν «ηγετικό παγκόσμιο διαχειριστή πλούτου» με περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικά επενδυμένα περιουσιακά στοιχεία.

Ωστόσο, αναλυτές της Barclays εκτίμησαν ότι η αγορά «υποτιμά σημαντικά» την πολυπλοκότητα της ενσωμάτωσης της Credit Suisse στην UBS, όπως είχε γράψει το Reuters.

Στον απόηχο της συμφωνίας, η UBS ανακοίνωσε ότι ο Σέρτζιο Ερμότι, ο οποίος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος μεταξύ 2011 και 2020, θα αναλάμβανε εκ νέου τα καθήκοντά του από τις 5 Απριλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής