Σε αλλαγές στο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών προχωρά η UBS, μετά την εξαγορά της Credit Suisse τον προηγούμενο μήνα.

Credit Suisse: Στο κοινοβούλιο της Ελβετίας η συμφωνία απορρόφησης από τη UBS

Ο τραπεζικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει μέρος των μετοχών για να ολοκληρώσει την εξαγορά, αντί να τις ακυρώσει όπως είχε αρχικά προγραμματίσει. Έχει λάβει μάλιστα και τη σχετική έγκριση από την ελβετική επιτροπή εξαγορών.

Η εξαγορά

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας συμφώνησε τον Μάρτιο να εξαγοράσει την αντίπαλη Credit Suisse για 3 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε μετοχές, καθώς και να αναλάβει ζημίες έως και 5 δισεκατομμύρια φράγκα, σε μια συγχώνευση που σχεδιάστηκε από τις ελβετικές αρχές για να αποφευχθούν περισσότερες αναταράξεις στον τραπεζικό κλάδο παγκοσμίως, που κλυδωνιζόταν μετά την κατάρρευση της SVB στις ΗΠΑ.

Η UBS ανέφερε την Τρίτη ότι αποφάσισε να μην εκδώσει νέες μετοχές για τη συμφωνία, αλλά θα χρησιμοποιήσει μετοχές που είχαν ήδη εκδοθεί.

Με βάση τη συμφωνία, κάθε μετοχή της UBS θα ανταλλαγεί με 22,48 μετοχές της Credit Suisse, απαιτώντας τη χρήση το πολύ 178 εκατομμυρίων μετοχών της UBS.

Μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της επαναγοράς – η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 και θα διαρκέσει έως το 2024 – έχουν αγοραστεί 298,5 εκατομμύρια μετοχές, που ισοδυναμούν με το 8,47% των συνολικών μετοχών της UBS.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή