Ανεπαρκείς ήταν οι στηρίξεις που πρόσφερε ο τεχνολογικός κλάδος στη Wall Street, καθώς τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις ανησυχίες για την πορεία της First Republic, κλείνοντας εν τέλει σε αρνητικά εδάφη.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,68% στις 33.301 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,38% στις 4.055 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,47% στις 11.854 μονάδες.

Το νόμισμα των BRICS ροκανίζει την πρωτοκαθεδρία του δολαρίου

Στο επίκεντρο σήμερα ήταν η μετοχή της Microsoft, η οποία ενισχύθηκε περισσότερο από 7% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street σε επίπεδο αποτελεσμάτων στο τελευταίο τρίμηνο. Η εταιρεία σημείωσε επίσης μεγάλο άλμα στα έσοδα από τον επιχειρηματικό τομέα Intelligent Cloud.

Η Amazon σημείωσε άνοδο άνω του 2%, καθώς ορισμένοι συμμετέχοντες στην αγορά ήλπιζαν ότι η επιχείρηση cloud του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου θα μπορούσε επίσης να παρουσιάσει ισχυρή αύξηση των εσόδων.

Η Alphabet όμως σημείωσε πτώση 0,4%, ανατρέποντας τα αρχικά της κέρδη, ενώ η μητρική εταιρεία της Google ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη, αλλά δήλωσε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν μόλις 3% σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

«Είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν, αλλά φαίνεται ότι η Wall Street υποτίμησε γενικά την “εταιρική Αμερική” για άλλη μια φορά», δήλωσε η Callie Cox, αναλύτρια στην επενδυτική εταιρεία eToro. «Οι πληροφορίες σε επίπεδο εταιρειών θα μπορούσαν να απαλύνουν τους φόβους των επενδυτών σχετικά με το πώς η ο επιχειρηματικός κόσμος χειρίζεται την επιβράδυνση της ανάπτυξης και την αύξηση του κόστους, ειδικά δεδομένης της εστίασης στην αγορά εργασίας».

Πάντως στο επίκεντρο ήταν και η First Republic Bank, η οποία σήμερα συνέχισε τη διολίσθησή της κατά 33%. Η τράπεζα ανακοίνωσε αργά τη Δευτέρα ότι οι καταθέσεις της μειώθηκαν κατά 40% στα 104,5 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, αναζοπυρώνοντας τις ανησυχίες για τον ευρύτερο τραπεζικό τομέα.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, η ζήτηση για αγαθά μακράς διαρκείας, όπως συσκευές και υπολογιστές, ήταν υψηλότερη από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα, σε μια ένδειξη ότι η οικονομία δείχνει ανθεκτικότητα. Αυτό το στοιχείο έρχεται πριν από την τελευταία ενημέρωση για το ΑΕΠ που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη και τον μεγάλο δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών – τον αγαπημένο δείκτη πληθωρισμού της Fed – την Παρασκευή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street