Πτωτικά κινούνται οι τιμές του χρυσού, καθώς κλιμακώνονται οι αποδόσεις των ομολόγων και οι επενδυτές εστιάζουν στα οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση της τάξης του 0,6% στα 1.985,80 δολάρια η ουγγιά, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε εκτοξευτεί στα 2.009,32 δολάρια. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το χρυσό υποχώρησαν κατά 0,4% στα 1.996,20 δολάρια.

Πετρέλαιο: Υποχωρεί κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι

Ο χρυσός υποχώρησε κατά 0,6% στα 1.985,80 δολάρια ανά ουγγιά έως τις 12:25 μ.μ. EDT (16:25 GMT), μετά από άλμα έως τα 2.009,32 δολάρια νωρίτερα. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό υποχώρησαν κατά 0,4% στα 1.996,20 δολάρια.

Οι μετοχές της First Republic Bank  σημείωσαν χαμηλό ρεκόρ μετά από έκθεση που ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν είναι πρόθυμη να παρέμβει στη διαδικασία διάσωσης της προβληματικής τράπεζας.

«Αυτός είναι ο καταλύτης για να επανέλθουν οι τιμές του χρυσού σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα», σημειώνει ο Daniel Ghali, στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων στην TD Securities.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου των  ΗΠΑ ανέκαμψε από ένα χαμηλό σχεδόν δύο εβδομάδων, αυξάνοντας το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης χρυσού με μηδενική απόδοση.

Οι συναλλασσόμενοι επικεντρώνονται τώρα στα στοιχεία για το τριμηνιαίο ΑΕΠ των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα ακολουθήσει ο βασικός δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών,  δείκτης πληθωρισμού που παρακολουθεί στενά η Fed.

Οι αγορές έχουν τιμολογήσει περίπου 3 προς 4 πιθανότητες η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της 2-3 Μαΐου.

Το ασήμι υποχώρησε περίπου 1% στα 24,8 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα κατέγραψε κέρδη της τάξης του 0,2% στα 1.088,50 δολάρια και το παλλάδιο 1,9% στα 1.511,23 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές