Σε περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια ανήλθαν οι εκροές της First Republic τον προηγούμενο μήνα εν μέσω ευρύτερης αναταραχής στον τραπεζικό κλάδο, όπως αποκάλυψε η Τράπεζα τη Δευτέρα, βυθίζοντας τις μετοχές έως και 28%.

Οι καταθέσεις της First Republic μειώθηκαν αρχικά κατά 72 δισ. δολάρια κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2023, σύμφωνα με τους Financial Times.

Γέλεν: «Μια αθέτηση πληρωμών για το χρέος μας θα προκαλούσε οικονομική και χρηματοπιστωτική καταστροφή»

Η Τράπεζα ανέφερε ότι οι αναλήψεις είχαν σταθεροποιηθεί αυτόν τον μήνα. Η πορεία των λογαριασμών της ήταν σημαντικά χειρότερη από εκείνη των αντίπαλων τραπεζών, οι περισσότερες από τις οποίες ανέφεραν μονοψήφια μείωση των καταθέσεων κατά το πρώτο τρίμηνο.

«Βυθίζεται» η μετοχή

Οι μετοχές της First Republic υποχωρούν 27,6% στις συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, ενώ έχουν χάσει περισσότερο από το 90% της αξίας τους φέτος.

Απολύσεις

Η First Republic ανέφερε ότι μετά τις αποσύρσεις το ποσοστό των ανασφάλιστων καταθέσεων, που ήταν σημαντικά υψηλότερο από τους ανταγωνιστές, μειώθηκε από 68%  σε 27% Αυτός ο αριθμός δεν περιλαμβάνει τα 30 δισ. δολάρια που διατέθηκαν γιατην σωτηρία της.

Η τράπεζα δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα περικόψει έως και το 25% του εργατικού δυναμικού της μέσα στους επόμενους δύο μήνες, προκειμένου να μειώσει το κόστος. Είχε περίπου 7.200 υπαλλήλους στο τέλος του προηγούμενου έτους. Ανέφερε επίσης τα σχέδιά της να μειώσει το κόστος μειώνοντας τους χώρους γραφείων και τα μη απαραίτητα έργα και δραστηριότητες.

Θα πωληθεί;

Ορισμένα στελέχη της Wall Street προβλέπουν ότι η First Republic θα πωληθεί πλήρως ή εν μέρει και τη Δευτέρα η τράπεζα δήλωσε ότι επιδιώκει «στρατηγικές επιλογές» προκειμένου να «επισπεύσει την πρόοδό της».

Τα κέρδη της μειώθηκαν κατά περισσότερο από το ένα τρίτο το πρώτο τρίμηνο στα 229 εκατομμύρια δολάρια, ή 1,23 δολάρια ανά μετοχή. Αυτό ήταν ελαφρώς καλύτερο από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές.

«Παρά την αβεβαιότητα των τελευταίων μηνών». . . έχουμε διατηρήσει το 90% των πελατειακών μας σχέσεων που είχαμε στην αρχή του πρώτου τριμήνου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Michael Roffler σε μια κλήση για τα κέρδη, κατά την οποία η τράπεζα αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις από αναλυτές.

Ο οικονομικός διευθυντής Neal Holland πρόσθεσε: «Εργαζόμαστε για την αναδιάρθρωση του ισολογισμού μας και τη μείωση των εξόδων και του βραχυπρόθεσμου δανεισμού μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή