Ένα πακέτο εθελουσίας εξόδου σε 33.500 εργαζόμενούς της στις ΗΠΑ προσφέρει η Stellantis στην προσπάθειά της να εξορθολογίσει τη λειτουργία της, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη.

Το πακέτο αφορά 31.000 ωρομίσθιους στις ΗΠΑ και περίπου 2.500 μισθωτούς. Η εταιρεία ωστόσο δεν ανέφερε πόσες θέσεις εργασίας σκοπεύει να καταργήσει, ενώ όπως επισήμανε θα κάνει πρόταση και σε κάποιους εργαζόμενούς της στον Καναδά για εθελουσία έξοδο.

Stellantis: Σταματά την παραγωγή του Jeep Cherokee – «Στον πάγο» 1.200 εργαζόμενοι

Ο επικεφαλής λειτουργίας του ομίλου Μαρκ Στιούαρτ, μέσω email το οποίο τέθηκε υπόψη του Reuters, είπε στους υπαλλήλους μια ανασκόπηση των λειτουργιών της «κατέστησε σαφές ότι πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ηπα και εργάζονται σε ορισμένους οργανισμούς.

Χθες Τρίτη, το εργατικό συνδικάτο United Auto Workers δήλωσε ότι η Stellantis θέλει να περικόψει περίπου 3.500 ωριαίες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ με μέσω της εθελουσίας εξόδου.

Στο ίδιο email , ο Στιούαρτ τονίζει ότι η Stellantis πρέπει να συνεχίσει να εντοπίζει τους αποτελεσματικούς τρόπους προκειμένου να κάνει τις δραστηριότητές της πιο ανταγωνιστικές, τόσο εντός όσο και εκτός της εταιρείας.

«Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και το κόστος της ηλεκτροκίνησης δεν μπορεί να μετακυλιστεί στον πελάτη. Δεν θα κάνουμε λάθη, σκοπεύουμε να κερδίσουμε στην αγορά», σημείωσε.

Τον Φεβρουάριο,  η Stellantis διέκοψε επ’ αόριστον τις εργασίες σε εργοστάσιο συναρμολόγησης στο Ιλινόις, επικαλούμενη το αυξανόμενο κόστος στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η απόφαση επηρέασε περίπου 1.350 εργαζόμενους στο εργοστάσιο το οποίο κατασκεύαζε το SUV Jeep Cherokee και οδήγησε σε απολύσεις.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η General Motors ανακοίνωσε ότι σχεδόν 5.000 μισθωτοί δέχτηκαν προσφορά για να εγκαταλείψουν την αυτοκινητοβιομηχανία αφού περιόρισε μερικές εκατοντάδες θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο.

Από τη μεριά της η Ford ανακοίνωσε πρόσφατα σημαντικές περικοπές θέσεων εργασίας στην Ισπανία, τη Γερμανία και άλλα μέρη της Ευρώπης και τον Αύγουστο ανακοίνωσε ότι θα περικόψει συνολικά 3.000 μισθωτές και συμβατικές θέσεις εργασίας, κυρίως στη Βόρεια Αμερική και την Ινδία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ταϊβάν: Δημιουργεί το δικό της «Starlink» υπό την απειλή της Κίνας
Διεθνή |

Η Ταϊβάν δημιουργεί το δικό της «Starlink» - Στόχος να αντιμετωπίσει την κινεζική απειλή

Η διασφάλιση ότι τα συστήματα επικοινωνίας της Ταϊβάν θα παραμείνουν λειτουργικά σε έκτακτες στιγμές αποτελεί αυξανόμενη προτεραιότητα για τους κορυφαίους ηγέτες του νησιού τα τελευταία χρόνια