Μήνυση κατά του κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντεσάντις κατέθεσε σήμερα Τετάρτη η Disney, κατηγορώντας τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη ότι ενορχήστρωσε μια εκστρατεία για να «εργαλειοποιήσει την κυβερνητική εξουσία» εναντίον της.

Στην αγωγή που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο στη Βόρεια Περιφέρεια της Φλόριντα, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η εκστρατεία εναντίον για τις πολιτικές της απόψεις «ενορχηστρώθηκε σε κάθε βήμα» από τον Ντεσάντις και πλέον απειλεί τις δραστηριότητές της.

Ποιος θέλει να καταστρέψει τον μαγικό κόσμο της Disney

Η μήνυση κατατέθηκε αφότου το διοικητικό συμβούλιο που διορίστηκε από τον Ντεσάντις για να επιβλέπει τις κυβερνητικές υπηρεσίες στη Disney World, ψήφισε να τερματίσει τη συμφωνία που συνήφθη μεταξύ της Disney και του προηγούμενου συμβουλίου, μια συμφωνία που είχε παραχωρήσει στην εταιρεία προνόμια αυτοδιοίκησης στη Φλόριντα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο κυβερνήτης και οι βουλευτές της Φλόριντα δήλωσαν ότι ετοιμάζουν ένα νομοσχέδιο τις επόμενες εβδομάδες που θα ανακαλεί την εξαίρεση της Disney Parks από τις επιθεωρήσεις του Υπουργείου Γεωργίας και των Υπηρεσιών Καταναλωτών της Φλόριντα.

Η μήνυση προσθέτει άλλο ένα επεισόδιο στην πολύμηνη διαμάχη μεταξύ της εταιρείας και του κυβερνήτη της Φλόριντα, ενός πιθανού υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για τις προεκλογικές εκλογές το 2024, η οποία άρχισε με το νομοσχέδιο «don’t say gay» που κατατέθηκε από τον Ντεσάντις.

Η Disney πιστεύει ότι η κίνηση αυτή έγινε ως αντίποινα επειδή μιλούσε ανοιχτά ενάντια στο νομοσχέδιο του Ντεσάντις και το οποίο επιδιώκει να απαγορεύσει τις συζητήσεις στις σχολικές τάξει για ζητήματα LGBTQ+.

Η εκστρατεία «ενορχηστρώθηκε σε κάθε βήμα από τον κυβερνήτη Ντεσάντις ως τιμωρία για τον λόγο της Disney», σημειώνει η Disney στην καταγγελία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα