Σύνθημα νίκης μέσα από έναν απολογισμό της προηγούμενης τετραετίας, αναμένεται να στείλει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα παρουσιάσει παράλληλα το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τη νέα τετραετία.

Επίσης, ο πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει για μια ακόμη φορά μήνυμα κομματικής συσπείρωσης ενόψει των εκλογών, τονίζοντας ότι αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας σημαίνει σταθερότητα, συνέπεια και σταθερότητα.

Στο νέο πρόγραμμα, που θα παρουσιάσει σήμερα, Τετάρτη στις 18:00, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιγράψει μια Ελλάδα, με 5 σαφείς προτεραιότητες.

Προτεραιότητες που αφορούν στην:

  • Παραγωγική Ελλάδα
  • Κοινωνική Ελλάδα
  • Ψηφιακή και πράσινη Ελλάδα
  • Δίκαιη Ελλάδα και στην
  • Ισχυρή Ελλάδα.

Παραγωγική Ελλάδα

Πρόκειται για την νούμερο ένα, προτεραιότητας του νέου κυβερνητικού σχεδιασμού. Περιλαμβάνει ότι έχει να κάνει με την εργασία, την φορολογία, τις επενδύσεις αλλά και τις αποδοχές σε μισθούς και συντάξεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Μόλις χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία εάν εξασφαλίσει μια δεύτερη τετραετία, τόνισε πως «θα συνεχίσουμε την πολιτική μείωσης των φόρων και αύξησης των εισοδημάτων».

Ειδικότερα μίλησε για:

  • «Περεταίρω μείωση εργοδοτικών εισφορών τουλάχιστον κατά 1 μονάδα.
  • Αύξηση αφορολόγητου 1000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά. Ό,τι ισχύει, συν 1000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Μέχρι το 2027 να σβήσει το τέλος επιτηδεύματος. Όσο θα βελτιώνεται η φορολογική συμμόρφωση».

Για τους έμμεσους φόρους, είπε ότι κάποια στιγμή θα αρχίσουν να μειώνονται, «αλλά εφόσον εξασφαλίζουμε ότι δεν θα εκτραπεί η εκτέλεση του προϋπολογισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Και προσέθεσε ότι στο τέλος της επόμενης τετραετίας ο κατώτατος μισθός θα είναι στο 950 ευρώ.

Κοινωνική Ελλάδα

Αναφορικά με τους στόχους για μια κοινωνική Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει έμφαση σε θέματα υγείας και παιδείας αλλά και στον εκσυγχρονισμό των μέσων μεταφοράς.

Ειδικότερα στο θέμα της υγείας αναμένεται να επαναλάβει τους στόχους της νέας τετραετίας, που περιλαμβάνουν εκτός από τις παρεμβάσεις στα νοσοκομεία, πρωτοβουλίες για καλύτερη ποιότητα ζωής, παρόμοιες με το υφιστάμενο πρόγραμμα προληπτικών μαστογραφιών «Φώφη Γεννηματά». Αυτές θα αφορούν σε νέα προγράμματα πρόληψης του καρκίνου, της παιδικής παχυσαρκίας, της προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας για τα παιδιά, αλλά και καμπάνιες ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν σε κορίτσια στην εφηβεία.

Ο πρωθυπουργός θα δεσμευτεί ότι θα γίνουν περισσότερες επενδύσεις σε υποδομές, επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός φέτος για την υγεία είναι 5,2 δισ ευρώ, ενώ το 2019 ήταν 3,8 δισ. Επίσης θα ανακοινώσει και νέες προσλήψεις.

Επίσης θα μιλήσει για ορισμένες δράσεις που υλοποιούνται για την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας, όπως η ανακαίνιση και η ενεργειακή αναβάθμιση 156 μονάδων σε όλη τη χώρα και η αναβάθμιση ιατρικού εξοπλισμού, έργα που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε ότι αφορά στα θέματα παιδείας, «στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να καταστήσει την Ελλάδα και τα ελληνικά πανεπιστήμια ένα περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο που θα προσελκύει ξένους φοιτητές» θα πει ο πρωθυπουργός και θα τονίσει ότι οι μεταρρυθμίσεις στα σχολεία και στα πανεπιστήμια θα συνεχιστούν.

Ψηφιακή και πράσινη Ελλάδα

Πρώτος μεγάλος στόχος για την Νέα Δημοκρατία, θα είναι  μέχρι το τέλος της τετραετίας «το δημόσιο να γίνει 100% ψηφιακό και 100% αποτελεσματικό».

Όσον αφορά τους νέους και ειδικότερα την στεγαστική πολιτική ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη δεσμευθεί για τον διπλασιασμό των κονδυλίων για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» που αφορά την απόκτηση κατοικίας για νέους 25-39 ετών.

Επίσης θα αναφερθεί στην εφαρμογή του θεσμού της κοινωνικής αντιπαροχής, δηλαδή αξιοποίηση των δημοσίων εκτάσεων με την οικοδόμηση σύγχρονων διαμερισμάτων με ιδιωτικά κεφάλαια.

Δίκαιη και Ισχυρή Ελλάδα

Παρεμβάσεις στη λειτουργία των θεσμών και στο κράτος, είναι επίσης στη λίστα των προτεραιοτήτων του πρωθυπουργού.

Τέλος προτεραιότητά στο νέο πρόγραμμα θα αποτελέσει και η συνέχιση της εθνικής πολιτικής στα θέματα εξωτερικών σχέσεων, της ασφάλειας και της μετανάστευσης. Ήδη ο πρωθυπουργός έχει τονίσει ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει καμία έκπτωση σε ζητήματα Εθνικής ασφάλειας και αν δεν καταφέρει να εξασφαλίσει ευρωπαϊκούς πόρους θα ολοκληρώσει με εθνικούς πόρους τον φράχτη, σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο.

Εκκρεμότητα το… Επικρατείας

Μετά και την σημερινή παρουσίαση του προγράμματος της τετραετίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία θα έχουν πλέον μια μοναδική εκκρεμότητα στον δρόμο προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου.  Αυτή δεν είναι άλλη από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας το οποίο θα παρουσιαστεί στις 28 του μήνα και για το οποίο όπως είπε και ο ίδιος, έχει καταλήξει ολοκληρωτικά όσον αφορά στην σύνθεσή του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα