Ο κ. Θεόδωρος Καλαντώνης, επικεφαλής Περιφέρειας Ελλάδας και Κύπρου του ομίλου doValue και εκτελεστικός πρόεδρος της doValue Ελλάδας, καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της doValue Ισπανίας και της Altamira Asset Management Κύπρου θα αναλάβει και τον ρόλο του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της doValue Ισπανίας (θέση που κατέχει σήμερα ο Andrea Mangoni ο οποίος παραιτείται).

doValue: Θεραπεία δανείων της Eurobank 600 εκατ. ευρώ σε 17 μήνες

Τον ρόλο του acting group chief executive officer στην doValue με ημερομηνία έναρξης ισχύος την 29η Απριλίου 2023 αναλαμβάνει η κ. Manuela Franchi.

Ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος, κ. Andrea Mangoni, επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί με ημερομηνία έναρξης ισχύος την 28η Απριλίου 2023.

Από την ημερομηνία παραίτησης, ο κ. Andrea Mangoni θα κατέχει 789.547 μετοχές doValue (συμπεριλαμβανομένων των μετοχών που θα μεταβιβαστούν στις 28 Απριλίου 2023).

«Με στόχο την εξασφάλιση πλήρους συνέχειας και σταθερότητας στη διοίκηση του ομίλου, οι εξουσίες και δικαιοδοσία της κ. Manuela Franchi αντικατοπτρίζουν επί της ουσίας αυτές που κατέχει σήμερα ο Andrea Mangoni, εκτός από τις έκτακτες συναλλαγές (οι οποίες θα εξακολουθήσουν να υπάγονται στο Διοικητικό Συμβούλιο). Στις 29 Απριλίου 2023, η κ. Manuela Franchi θα κατέχει 19.529 μετοχές της doValue», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η κ. Manuela Franchi είναι σήμερα γενική διευθύντρια Εταιρικών Λειτουργιών και επικεφαλής Οικονομικών Υπηρεσιών του ομίλου doValue, καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της doValue Ελλάδας και της doValue Ισπανίας (ρόλοι που θα διατηρήσει).

Είναι μέλος της διοικητικής ομάδας της doValue από το 2016, αρχικά υπεύθυνη για Εξαγορές & Συγχωνεύσεις (M&A) και τις σχέσεις με τους επενδυτές καθώς και για τη δημόσια εγγραφή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Ιταλίας (IPO).

Στη συνέχεια ανέλαβε το ρόλο του επικεφαλής Οικονομικών Υπηρεσιών και πιο πρόσφατα επιπρόσθετα το ρόλο της γενικής διευθύντριας Εταιρικών Λειτουργιών. Στο παρελθόν εργάστηκε για 15 χρόνια σε εταιρείες επενδυτικής τραπεζικής όπως η Goldman Sachs και η Bank of America Merrill Lynch, σε διάφορους ρόλους, φθάνοντας έως το ρόλο του managing director.

Το διοικητικό συμβούλιο έχει επίσης ενεργοποιήσει διαδικασία για τη εύρεση του προσώπου που θα αναλάβει το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου, μια διαδικασία που περιλαμβάνει την αξιολόγηση εσωτερικών και εξωτερικών υποψηφίων για την doValue. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Η κ. Franchi θα αναλάβει προσωρινά τον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου μέχρι τον διορισμό του διευθύνοντος συμβούλου που θα επιλεγεί τελικά ή μέχρι την πιθανή επιβεβαίωση της Manuela Franchi τελικά στον ρόλο αυτό.

Επιπλέον, η Sara Paoni, General Counsel του ομίλου, θα αναλάβει επίσης την θέση του επικεφαλής της Ιταλίας (ad interim) την οποία κατείχε ο κ. Andrea Mangoni).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως