Απροσδόκητη ανάκαμψη κόντρα στις προβλέψεις για αρνητικό πρόσημο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Ρωσίας τον Μάρτιο για πρώτη φορά σε διάστημα 12 μηνών.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,2% τον Μάρτιο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, ενώ οι οικονομολόγοι του Bloomberg είχαν προβλέψει μείωση κατά 1,4%.

Ουκρανία: Πώς η Ρωσία μπορεί να καταστρέψει τα F-16 πριν ακόμα απογειωθούν

Η εξόρυξη πόρων μειώθηκαν κατά 3,6%, αλλά η στατιστική υπηρεσία της χώρας δεν δημοσίευσε αυτήν τη φορά στοιχεία για την παραγωγή πετρελαίου, σε αντίθεση με προηγούμενες σχετικές ανακοινώσεις.

Η θετική εξέλιξη για τη ρωσική βιομηχανία αποδίδεται στις ισχυρές επιδόσεις τομέων που σχετίζονται με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Η μεταποίηση αυξήθηκε περισσότερο από 6%, κυρίως λόγω της αύξησης κατά 30% στα «έτοιμα μεταλλικά προϊόντα», τα οποία περιλαμβάνουν όπλα και πυρομαχικά.

Τα ηλεκτρικά είδη

Οι υπολογιστές, τα ηλεκτρονικά και οπτικά προϊόντα, στα οποία οι οικονομολόγοι λένε ότι είναι πιθανό να περιλαμβάνονται εξαρτήματα για κινητήρες αεροσκαφών και πυραύλων, καθώς και οπτικά σκοπευτικά και άλλα συστήματα, αυξήθηκαν κατά 23%.

Η παραγωγή «άλλων μεταφορών», η οποία καλύπτει οχήματα μάχης, αεροσκάφη και πλοία, αυξήθηκε περισσότερο από 10% για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Η αύξηση της στρατιωτικής παραγωγής ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και ακολούθησε μια έκρηξη στις κρατικές δαπάνες στις αρχές του έτους που αξιωματούχοι είπαν ότι συνδέθηκε με απροσδιόριστα συμβόλαια.

Τα στοιχεία για τη στρατιωτική παραγωγή είναι κρατικό μυστικό, αλλά οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι ο κλάδος ήταν ένας από τους πιο ανθεκτικούς από τότε που ξεκίνησε η εισβολή, τον Φεβρουάριο του 2022. Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει πει επανειλημμένα ότι τα εργοστάσια όπλων εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να συμβαδίσουν με τη ζήτηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή